Platini stelt UEFA-beraad over toekomst FIFA uit

Reacties

Door het recente aangekondigde opstappen van Sepp Blatter als voorzitter van de FIFA gaan de Europese bonden langer de tijd nemen om de juiste strategie te bepalen. Voorzitter Michel Platini heeft aangekondigd dat de bijeenkomst van 6 juni te vroeg komt.

Platini stelt UEFA-beraad over toekomst FIFA uit

De Europese voetbalbonden zouden in Berlijn, rondom de Champions League-finale, gaan overleggen over de situatie. De recente ontwikkelingen hebben evenwel een dusdanige schaduw over de te varen koers geworpen, dat de Fransman meent dat er langer de tijd nodig is.

'Gezien de nieuwe informatie geloof ik dat het wijzer is om de tijd te nemen bij het beoordelen van de situatie', aldus Platini. 'Er komen nog wel andere mogelijkheden om bij elkaar te komen.'

Ook de KNVB zou zich aanvankelijk in Berlijn gaan melden. 'Het bondsbestuur van de KNVB wordt zo snel mogelijk bijeengeroepen om het standpunt nader te bepalen. Voorzitter Michael van Praag zal komende zaterdag aanwezig zijn in Berlijn, waar rond de Champions League-finale een bijeenkomst van het hoofdbestuur van de UEFA voorzien is', zo klonk het dinsdag vanuit Zeist. 'Daar bespreekt de Europese voetbalbond de nieuwe situatie binnen de FIFA. KNVB-directeur Bert van Oostveen blijft in eigen land bij de komende interland van het Nederlands elftal.' Dat overleg is nu dus uitgesteld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.