Ook Zuid-Amerika spreekt steun uit voor omstreden Platini

Reacties

Ondanks de serieuze concurrentie van de Zuid-Koreaan Mong-Joon Chung wijst alles erop dat Michel Platini op 26 februari wordt verkozen tot nieuwe voorzitter van de FIFA. Ook de Zuid-Amerikaanse bond (CONMEBOL) steunt de Fransman.

Ook Zuid-Amerika spreekt steun uit voor omstreden Platini

'We denken dat Michel Platini de benodigde kwaliteiten heeft om een geweldige president te zijn', stelt voorzitter Juan Angel Napout namens de Zuid-Amerikaanse lidstaten over de beoogde opvolger van de aftredende Sepp Blatter. 'Hij is een bijzondere man, die veel goede dingen zal doen voor het voetbal. Kijk maar naar zijn verdiensten als baas van de UEFA.'

De steunbetuiging van de CONMEBOL volgt op eerdere berichten waaruit bleek dat Platini ook in andere delen van de wereld veel steun geniet. Zo gaf Justino Compean, voorzitter van de Mexicaanse bond, al een indicatie dat veel landen uit Noord- en Midden-Amerika (CONCACAF) op de Franse oud-international zullen stemmen. Ook in Azië en Europa staat Platini er goed op.

Blatter
Opmerkelijk genoeg zou Blatter zelf het helemaal niet zien zitten in Platini. De Duitse krant Die Welt schrijft dat de 79-jarige Zwitser alles in het werk stelt om te voorkomen dat de UEFA-voorzitter hem opvolgt. Daartoe zou Blatter een door de FIFA vervaardigd portret naar verschillende Zwitserse media hebben gestuurd om Platini in een kwaad daglicht te stellen.

Want of er met Platini daadwerkelijk wat zal veranderen binnen de FIFA is de vraag. Zo zou ook Blatter erover denken. In tegenstelling tot de Zwitser zelf stemde de topscorer van het EK 1984 voor het WK 2022 immers op Qatar, waar zijn zoon even later een baan kreeg. Het is volgens het portret precies de reden waarom Platini Blatter niet zou mogen opvolgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.