Champagne heeft nu wel genoeg steun voor FIFA-verkiezing

Reacties

Michel Platini, Ali bin Al-Hussein, David Nakhid en Sheikh Salman Bin Ebrahim Al Khalifa hebben er weer een concurrent bij tijdens de FIFA-verkiezing van 26 februari. Jérôme Champagne heeft na zijn mislukte campagne van eerder dit jaar de benodigde steunbetuigingen binnen om zich kandidaat te stellen.

Champagne heeft nu wel genoeg steun voor FIFA-verkiezing

Champagne gold in aanloop naar de afgelopen verkiezing in mei lange tijd als een van de belangrijkste uitdagers van de uiteindelijk herkozen FIFA-president Sepp Blatter, maar kreeg zijn bid toen niet rond. Nu heeft hij, drie dagen voor de deadline van 26 oktober, wel vijf nominaties van lidstaten van de wereldvoetbalbond.

Platini, prins Ali en Nakhid kondigden eerder ook al aan officieel te kunnen deelnemen aan de verkiezing, al is het wat de UEFA-voorzitter betreft nog de vraag welke invloed zijn schorsing van negentig dagen heeft op zijn kandidatuur. Salman geldt als een belangrijk alternatief voor Platini, maar de voorzitter van de Aziatische voetbalbond is nog bezig met het verkrijgen van voldoende steun voor zijn beoogde gooi naar het FIFA-pluche.

Champagne had net als Michael van Praag aanvankelijk geen trek in een nieuwe poging, maar is nu toch van mening veranderd. 'We moeten de FIFA redden. Diens rol als bestuurorgaan is in gevaar op een moment dat we het juist nodig hebben', verwees hij naar de schorsingen van Blatter en Platini. 'We moeten de geloofwaardigheid van FIFA in ere herstellen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.