Rutten: 'De KNVB heeft gegoocheld'

Reacties

Fred Rutten heeft verontwaardigd gereageerd op het besluit van de licentiecommissie van de KNVB om FC Twente te laten degraderen naar de Jupiler League. 'Dit is erg pijnlijk voor deze regio en deze mooie club', zegt de clubicoon in gesprek met Voetbal International.

Rutten: 'De KNVB heeft gegoocheld'

'Dit doet enorm veel pijn', stelt Rutten, oud-speler en voormalig trainer van de club uit Enschede. 'FC Twente is, als je kijkt naar de historie, toch de nummer vier van Nederland. Ik kijk sec naar het sportieve aspect en dan zie ik dat Twente erg hard gestraft is. En dan komt ook dit er nog bovenop.'

Dat het orgaan van de Nederlandse voetbalbond tot deze straf kwam, vindt Rutten onbegrijpelijk. 'De KNVB heeft gegoocheld, wat balletjes in de lucht gegooid en toen zijn ze tot deze oplossing gekomen. Mijn eerste reactie is primair dat ik het niet begrijp, maar misschien besef ik morgen pas echt dat de club de licentie ook kwijt had kunnen raken.'

Interim-directeur Onno Jacobs stelde in zijn persverklaring dat de licentie is ingetrokken 'op basis van het niet integer handelen van het oude FC Twente' en de club een licentie voor de Jupiler League heeft gekregen 'op basis van het nieuwe FC Twente, zoals dat sinds een paar maanden functioneert'.

'Door die bril bekijken wij het hier in het oosten nog niet', stelt Rutten, sinds kort hoofdcoach van Al-Shabab uit Dubai. 'Dit doet op dit moment vooral heel veel pijn. Maar ik ben een positief mens en denk ik dat het volk achter de club zal blijven staan. We moeten toch verder.' (Mitchell Minnaard)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.