Twente is eind 2015 door het oog van de naald gekropen

Reacties

Bij de bekendmaking van de straf voor FC Twente heeft de licentiecommissie van de KNVB woensdag direct duidelijk gemaakt dat de club in december 2015 door het oog van de naald is gekropen. Vanuit Zeist klinkt immers de boodschap dat met de kennis van nu destijds de licentie van de Tukkers direct en onvoorwaardelijk was ingenomen.

Twente is eind 2015 door het oog van de naald gekropen

Woensdag werd bekend dat Twente op last van de licentiecommissie is gedegradeerd naar de Jupiler League. Daardoor leeft de club nog. Bovendien kan Twente nog in beroep tegen de straf.

Maar dat de club nog bestaat, komt omdat de licentiecommissie eind 2015 nog niet wist wat het nu weet.

In december 2015 trok de licentiecommissie de licentie van FC Twente in, tenzij de club volledig zou meewerken aan een onafhankelijk onderzoek door dhr. Knüppe naar de structuur van de club en de aanbevelingen uit dat onderzoek voor 1 mei 2016 zou opvolgen. Dat onderzoek volgde toen omdat Twente doelbewust passages uit het contract met investeringsmaatschappij Doyen Sports had verzwegen en zo de licentiecommissie misleidde. De commissie laat in het persbericht van vandaag weten dat FC Twente heeft voldaan aan deze voorwaarden.

Belastende informatie
Tegelijkertijd stuitte de commissie de afgelopen maanden wél op meer belastende informatie. Als dat alles in december 2015 bekend was, had de commissie toen per direct en onvoorwaardelijk de licentie ingetrokken.

In december moest Twente ook al een geldboete van 45.250 euro betalen en werd de club voor drie seizoenen uitgesloten van Europees voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.