Ruiz brengt hevige concurrentie: 'Dit is PSV, geen Willem II'

Reacties

De komst van Bryan Ruiz mag dan een versterking betekenen voor PSV, de huurovereenkomst heeft als neveneffect dat de Costa Ricaan het wedstrijdritme van al aanwezige PSV'ers gaat verstoren.

Ruiz brengt hevige concurrentie: 'Dit is PSV, geen Willem II'

De aanvaller van Fulham werd tegen Ajax gebruikt als rechtsbuiten. Daardoor verdween international  Luciano Narsingh naar  de bank. Talent Zakaria Bakkali (17),  die tot nu toe ook voornamelijk  als rechtsbuiten speelde,  viel vlak voor tijd in als  nummer 10.

Florian Jozefzoon (22), afgelopen zomer voor 250 duizend  euro overgenomen van RKC Waalwijk,  valt door de komst van Ruiz (foto) voorlopig  buiten de wedstrijdselectie.  'Natuurlijk zullen ze dit niet leuk vinden, maar concurrentie hoort bij een topclub. Het is hier PSV,  geen Willem II',  zegt Brands. 

De manager besprak de  gevolgen van de komst van Ruiz afgelopen week wel met Narsingh, die bij een gebrek aan speeltijd zijn kans op WK-deelname kleiner ziet  worden. 'Luciano is nog steeds niet  honderd procent na zijn kruisbandblessure, dat beseft hij zelf ook. Hij weet dat hij  ernaar moet streven om in het tweede  gedeelte van de tweede seizoenshelft  weer top te zijn. Daar moet hij nu  naartoe groeien.'

Voor Jozefzoon en Bakkali ziet de  situatie er stukken minder rooskleurig  uit, ook omdat zij vanwege regelgeving  respectievelijk nog maar één keer (Jozefzoon)  en in het geheel niet meer (Bakkali) in de Jupiler Lague voor Jong PSV mogen uitkomen. Vooral voor Bakkali  kan dat grote gevolgen hebben, want de  Belgische bondscoach Marc Wilmots heeft zijn  internationals ook laten  weten dat speeltijd bij de  club noodzakelijk is voor  selectie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.