Ruiz: 'WK belangrijke reden voor transfer naar PSV'

Het duel Ajax-PSV (1-0) markeerde voor Bryan Ruiz zijn terugkeer op de Nederlandse velden. De door PSV van Fulham gehuurde aanvaller is blij dat hij terug is in de Eredivisie en hoopt met het oog op het WK snel topfit te raken.

Ruiz: 'WK belangrijke reden voor transfer naar PSV'

'Het is goed om weer in Nederland te spelen. In het leven moet je soms kiezen voor verandering en daar was dit het juiste moment voor vanwege mijn situatie bij Fulham. Ik ben blij dat ik nu bij PSV ben', aldus Ruiz, die bij Fulham de afgelopen weken niet meer in actie kwam, voor de camera's van FOX Sports.

Een van de belangrijkste redenen voor zijn tijdelijke transfer is het aanstaande WK, waarop Ruiz met Costa Rica in een poule met Engeland, Italië en Uruguay speelt. 'Het is van belang dat ik ritme houd. Het WK heeft daarom zeker meegespeeld in mijn beslissing', vervolgde de aanvaller, die erkende dat hij nog niet op topniveau was tegen Ajax. 'Ik heb de afgelopen maand nauwelijks gespeeld, dus aan het einde had ik het moeilijk. Door veel te spelen raak ik snel topfit.'

Ruiz baalt van het resultaat van de wedstrijd tegen Ajax. 'We hadden de beste kansen in de eerste helft en ik had zelf een paar goede passes, maar we scoorden niet. Dat is iets wat we de komende weken moeten verbeteren', sloot de international af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen