Meulensteen: 'Wilde Ruiz deze kans niet ontnemen'

Reacties

Bryan Ruiz maakt het seizoen af bij PSV en Fuham-manager René Meulensteen legt uit waarom hij de aanvaller op huurbasis liet vertrekken.

Meulensteen: 'Wilde Ruiz deze kans niet ontnemen'

'Ik ken Bryan al sinds zijn periode in Nederland, want ik volg die competitie op de voet', legde Meulensteen, die in december werd aangesteld als opvolger van Martin Jol, uit. 'Maar het Nederlandse voetbal is niet met de Premier League te vergelijken.'

In de Eredivisie denkt Ruiz de draad weer op te kunnen pakken. 'Dat was vast z'n belangrijkste reden, hij wil natuurlijk gewoon spelen. En als PSV zich dan meldt, en met het WK in het achterhoofd, dan wil ik hem die kans niet ontnemen, daarom hebben wij hem laten gaan.'

Ruiz maakte in het verleden furore bij FC Twente, dat in 2010 mede dankzij zijn 24 doelpunten in 34 competitieduels voor het eerst in de historie de landstitel pakte. Een jaar later werd de aanvaller uit Costa Rica voor zo'n twaalf miljoen euro verkocht aan Fulham.

Maar de duurste aankoop van The Cottagers groeide onder Jol nimmer uit tot een vaste waarde. Na de wisseling van de wacht veranderde de situatie niet voor de vleugelspeler, die onder Meulensteen nog meer op een zijspoor raakte. Real Betis hoopte Ruiz de rest van het seizoen te huren van Fulham, maar de Spanjaarden werden afgetroefd door PSV.

Ruiz was donderdag in Londen om een aantal administratieve zaken te regelen. Met succes. De Costa Ricaan kreeg de benodigde stempel in zijn paspoort, bevestigde de Nederlandse ambassade inmiddels. Daarmee mag Ruiz zich als buitenlandse werknemer (opnieuw) in ons land vestigen. Zondag kan hij daardoor debuteren tijdens het uitduel met koploper Ajax.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.