Roos verlengt bij Derby en verkast tijdelijk naar Rotherham

Reacties

Kelle Roos heeft zijn contract bij Derby County verlengd, maar speelt komend seizoen op huurbasis bij Rotherham United. Derby laat de Nederlandse keeper rijpen bij de competitiegenoot.

Roos verlengt bij Derby en verkast tijdelijk naar Rotherham

De 23-jarige doelman moet ervaring opdoen bij Rotherham, dat vorig seizoen degradatie ternauwernood ontliep. The Millers strijden komend seizoen naar verwachting opnieuw voor lijfsbehoud in het Championship, terwijl Derby op promotie hoopt.

Derby-manager Paul Clement ziet het zitten in zijn onervaren pupil: 'Kelle is een getalenteerde doelman met een veelbelovende toekomst. Hij kan nu competitiewedstrijden spelen en ervaring opdoen.' Roos kwam vijf keer in actie voor Derby.

De jonge doelman koos anderhalf jaar geleden voor Derby, terwijl ook Liverpool interesse had. 'Welke derde keeper is bij Liverpool uitgegroeid tot een vaste waarde? Niet een. En bij Derby had ik direct een goed gevoel', liet Roos destijds aan Voetbal International weten. De sluitpost speelde zich in de kijker via Nuneaton Town, dat destijds uitkwam op het laagste profniveau in Engeland.  In Nederland was de doelman actief bij PSV, Willem II en NEC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.