Premier League lonkt voor Roos: 'Wembley leeft enorm'

Reacties

Kelle Roos staat met Derby County op de rand van promotie naar de Premier League. De club van de Nederlandse doelman treft zaterdag Queens Park Rangers in de finale van de play-offs op Wembley, met als inzet een Premier League-ticket.

Premier League lonkt voor Roos: 'Wembley leeft enorm'

In de vorige ronde schakelde het Derby County van manager Steve McClaren Brighton & Hove Albion uit. Nu wacht het rijke QPR uit Londen. 'QPR mag grote namen hebben, waarvan sommige spelers salarissen hebben waarvan je achterover slaat, maar wij zijn in de reguliere competitie boven ze geëindigd', aldus Roos in gesprek met Voetbal International.

De 21-jarige doelman begon het seizoen in de Hoofdklasse bij RKSV Nuenen, maar verkaste in januari naar Derby County, waar hij als derde doelman wordt klaargestoomd voor het grote werk. 'Het eerste half jaar zou ik niet veel gaan spelen, dat wist ik van tevoren. Maar alles gaat tot dusver volgens plan en ik moet volgend seizoen zorgen dat ik mee kan strijden voor een plaats onder de lat.'

'Maar misschien zit ik zaterdag op de bank tegen Queens Park Rangers. Onze tweede keeper kampt met enkelklachten, dus ik moet afwachten of hij fit genoeg is. Maar ik ben er in ieder geval klaar voor als het nodig is', aldus Roos, die zijn ploeg alles behalve kansloos acht tegen de ambitieuze club uit Londen.

'Wij zijn voor ieder team een zeer lastige tegenstander. Ook als we volgend seizoen in de Premier League uitkomen', zegt de talentvolle keeper, die erg uitkijkt naar de kraker tegen QPR. 'De finale op Wembley leeft enorm. Ik bedoel, we kunnen promoveren naar de Premier League. Het is nu zo dichtbij.' (Jarno Verweij)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.