Roos: 'Liever keepen bij Derby dan derde doelman Liverpool'

Reacties

Kelle Roos wordt klaargestoomd voor de Premier League . De 21-jarige doelman begon het seizoen in de Hoofdklasse, maar vertrekt per direct naar het ambitieuze Derby County. Ook Liverpool was in de race voor de Nederlander.

Roos: 'Liever keepen bij Derby dan derde doelman Liverpool'

'Het is snel gegaan', laat Roos weten aan Voetbal International. 'Drie maanden geleden speelde ik nog in de Hoofdklasse met RKSV Nuenen, terwijl ik laatst naast Steven Gerrard en Luis Suarez in de kleedkamer van Liverpool zat.'

Tot een overgang is het niet gekomen. 'Ik werd in de wachtkamer gezet, maar ik wilde eerlijk gezegd ook geen derde doelman van Liverpool worden. Je moet reëel zijn', aldus het jeugdexponent van PSV dat geen kans kreeg in het Nederlandse betaalde voetbal. 'Welke derde keeper is bij Liverpool uitgegroeid tot een vaste waarde? Niet een. En bij Derby County had ik direct een goed gevoel.'

De ploeg van manager Steve McClaren staat op de vierde plaats in het Championship en wil op korte termijn terug naar de Premier League. De voormalige coach van FC Twente was tijdens de stage van Roos in het Pride Park Stadium direct onder de indruk.

Contract
'Als een manager van dat kaliber zich hard maakt voor je, doet dat natuurlijk iets met je', zegt de voormalige keeper van Willem II en NEC over McClaren. Roos speelde zich in de kijker via Nuneaton Town, dat uitkomt op het laagste profniveau in Engeland. Daar kreeg hij in november 2013 een contract aangeboden.

Na zes duels op rij zonder tegentreffer mocht Roos stages afwerken bij Ipswich Town, Bolton Wanderers, Liverpool en Derby County. De 1.96 meter lange sluitpost koos uiteindelijk voor de plannen van Derby, dat de talentvolle keeper het komende half jaar gaat klaarstomen voor het grote werk, het liefst in de Premier League. (Jarno Verweij)

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.