McClaren loopt play-offs mis, Bournemouth kampioen

Reacties

De laatste speelronde in het Championship, het tweede niveau in Engeland, heeft enkele verrassingen opgeleverd. Zo gaf het Derby County van manager Steve McClaren een play-offticket uit handen.

McClaren loopt play-offs mis, Bournemouth kampioen

De voormalig trainer van FC Twente lag lange tijd op promotiekoers met Derby, maar in de vorige twee speelronden ging het mis. Bij Huddersfield Town (4-4) en Milwall (3-3) werden in de afgelopen weken al dure punten verspeeld.

Op de slotdag bezorgde Reading McClaren uiteindelijk een klein trauma. Derby, met doelman Kelle Roos als bankzitter, werd op een thuisnederlaag getrakteerd: 0-3. Bovendien miste Darren Bent namens Derby een strafschop. De nederlaag betekent dat Derby niet deelneemt aan de play-offs.

Brentford en Ipswich Town grijpen de laatste twee tickets. Samen met Norwich City en Middlesbrough strijden zij om de laatste plek in de Premier League.

Watford was al voor de slotdag officieel zeker van promotie en kon thuis tegen Sheffield Wednesday ook de titel grijpen. De ploeg van keeper Heurelho Gomes (oud-PSV) bleef echter steken op 1-1, waardoor Bournemouth kampioen werd door met 3-0 te winnen bij Charlton Athletic. Bournemouth was maandag al officieus zeker van promotie en weet nu zeker dat het volgend seizoen op het hoogste niveau in Engeland actief is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.