Ronaldinho uitgemaakt voor aap, Obama verstuurt bier

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ronaldinho uitgemaakt voor aap, Obama verstuurt bier

'Ik probeer tolerant te zijn, maar ik haat het voetbal en al zijn randverschijnselen. En ik haat het nog meer als ik in de file sta. Ik heb er twee uur over gedaan om thuis te komen. En dat alles voor een aap. Een Braziliaan, maar desondanks een aap'
• Ronaldinho heeft nog geen wedstrijd gespeeld voor zijn nieuwe club Queretáro FC, maar doet nu al het nodige stof opwaaien in Mexico. Omdat zijn presentatie een enorme mensenmassa op de been bracht, deed de Mexicaanse politicus Carlos Manuel Trevino er veel langer over om thuis te komen. Dat hij zich vervolgens uitliet in racistische bewoordingen valt echter niet goed te praten. Queretáro eist dat het lid van de conservatie partij in Mexico wordt gestraft.

'Arsenal en Borussia Dortmund lijken op voorhand favoriet, maar wij zijn ook sterk. Ons doel is de groepsfase te overleven. Daarbij zal Sneijder erg belangrijk zijn voor ons met al zijn internationale ervaring'
• Goran Pandev
weet als ex-speler van Internazionale nog maar al te goed hoe Wesley Sneijder (foto boven) een ploeg tot grote hoogte kan laten stijgen. Zover als de Champions League-zege in 2010 met Inter zal het dit seizoen waarschijnlijk niet komen, maar de Macedonische aanvaller beschouwt Galatasaray op zijn minst als outsider in Groep D van de Champions League, waarin Anderlecht dinsdag de eerste tegenstander is.

'Op wie de keus ook valt, ik zal die beslissing steunen. Als mijn nationale ploeg maar succesvol is. Gaat mijn voorkeur uit naar een buitenlandse coach? Nee, dat zou mij niet bevallen.'
• José Mourinho
gaat desgevraagd in op de vacature bij het Portugese elftal na het recente ontslag van Paulo Bento. De manager van Chelsea benadrukte daarbij zelf niet beschikbaar te zijn voor een duobaan. Omdat ook AS Monaco-trainer Leonardo Jardim naar verluidt heeft bedankt, blijven er weinig binnenlandse opties over. Desondanks ziet Mourinho niets in de aanstelling van een buitenlandse toptrainer.

• Barack Obama heeft nog maar eens bewezen dat hij een man van zijn woord is. Dat blijkt wel uit het antwoord van de Amerikaanse president op een weddenschap die de Belgische premier Elio Di Rupo met hem aanging. Di Rupo stelde via Twitter er 'enkele geweldige Belgische bieren op te verwedden' dat België tijdens het WK de kwartfinale zou halen ten koste van de Verenigde Staten. Omdat dat ook gebeurde, kreeg de Belgische ambassade in Washington onlangs een doos met Amerikaans bier. Wij vermoeden dat onze zuiderburen ook een pintje van over de grens zich goed zullen laten smaken.

Robin van Persie en Radamel Falcao kunnen elkaar buiten het veld in ieder geval al goed vinden. De spitsen van Manchester United zaten samen met voormalig wereldaanvaller Patrick Kluivert in een restaurant in Manchester.

• Dat Sport1-commentator Sierd de Vos niet alleen oog heeft voor wat er op het veld gebeurt is wel duidelijk. Tijdens de Madrileense derby van afgelopen zaterdag tussen Real Madrid en Atlético Madrid richtte El Sierd zijn pijlen op een dame op de tribune. Koekoek.

• We blijven in Madrid, waar een paar creatieve geesten een parodie maakten op de Madrileense stadsderby.

'Tijdens het WK was ik al onder de indruk van Nigel de Jong'
• Dat laat Filippo Inzaghi weten na de 5-4 zege op Parma. De coach van AC Milan roemde het spel van Oranje-international, controleur en doelpuntenmaker Nigel de Jong. 'We weten hoe belangrijk hij is voor het team', aldus Inzaghi op de clubwebsite.

Lionel Messi is niet alleen onnavolgbaar in het echt. Dat bewijst deze actie van de Argentijn in de demo van het computerspel FIFA 15.

• Nog een fraai staaltje techniek, dit keer van de Braziliaan Ganso.

'Moyes probeerde zijn visie op ons over te brengen, maar het werd nooit echt duidelijk'
• Dat zegt Rio Ferdinand in zijn onlangs verschenen biografie over David Moyes, zijn voormalige manager bij Manchester United. 'Het was niet leuk om onder hem te spelen. Moyes stelde ons op om niet te verliezen, terwijl wij gewend waren het veld in te gaan om te winnen', aldus de huidige voorstopper van Queens Park Rangers.

• Scheidsrechter hebben nu het profijt van technische hulpmiddelen, maar dan moeten die wel werken. In Duitsland bleek zondag de andere kant van de vooruitgang. In de wedstrijd van Eintracht Frankfurt tegen FC Augsburg (0-1) zag de vierde official een overtreding van Dominik Kohr op Vaclav Kadlec wel. Maar het doorgeven aan zijn collega's - die niets hadden geconstateerd -  bleek een probleem.

Wat de vierde official Patrick Ittrich ook in zijn microfoontje riep, zijn collega's waren door technische problemen doof voor zijn advies. En dus werd Frankfurt een strafschop onthouden. Deze zeldzaamheid staat op de agenda van de scheidsrechterscommissie. 'Zo'n situatie kan je simpelweg niet voorstellen', aldus commissielid Hellmut Krug, die een antwoord schuldig bleef waarom Ittrich niet op een andere manier zijn collega's had kunnen verwittigen. Misschien ook de vierde official ook een vlag geven?

'In tegenstelling tot wat dit weekend gepubliceerd werd in de media, ontken ik ten stelligste sms-berichten gestuurd te hebben naar de vernoemde journaliste. Ik ken haar niet eens.'
• Het boek van Hilde Van Malderen, waarin ze pikante sms'jes onthult van een aantal voetballers uit de Eerste Klasse, zorgt voor ophef in België. Bram Nuytinck zou de onbekende Anderlecht-speler zijn die contact had met de voetbaljournaliste, maar ontkent dit. 'Ik voel me de dupe van de speculaties. Ik wens me te concentreren op mijn beroep, op mijn loopbaan als voetballer en de komende Champions League wedstrijd. Niets meer, niets minder.'

• Er werd afgelopen weekend ook gevoetbald in België. Zo maakte de van Celtic gehuurde Amido Baldé zijn debuut voor Waasland-Beveren. De 23-jarige aanvaller deed meteen van zich spreken, want met een fantastische knal van zo'n veertig meter maakte hij meteen zijn eerste doelpunt voor zijn tijdelijke werkgever. Een lekker begin!

'Mocht de trainer mij opstellen dan zal het heel raar zijn om spelers tegen te komen die ik alleen van PlayStation ken.'
• Woensdag maakt Anwar El Ghazi mogelijk zijn Champions League-debuut als Ajax bezoek krijgt van Paris Saint-Germain. De negentienjarige vleugelaanvaller kijkt uit naar de wedstrijd en heeft een duidelijk doel. 'Shirtje ruilen met Zlatan zou een droom zijn.' (AD)

• AC Milan won zondagavond met 5-4 op bezoek bij Parma. Nigel de Jong nam een van de doelpunten voor zijn rekening, maar de mooiste kwam op naam van Jérémy Ménez. Achteloos hakte de Franse aanwinst binnen. Een juweel van een doelpunt.

• Uit dezelfde wedstrijd kwam deze enorme blunder van Diego López. Achteraf toch niet zo vreemd dat Real Madrid hem transfervrij liet vertrekken...

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.