Roma huurt Dzeko van Manchester City

Reacties

Edin Dzeko verruilt de Premier League voor de Italiaanse Serie A. De Bosnische spits wordt ploeggenoot van Kevin Strootman bij AS Roma, dat Dzeko voor één seizoen huurt met een optie tot koop ter waarde van elf miljoen euro. De huursom bedraagt vier miljoen.

Roma huurt Dzeko van Manchester City

Dzeko speelde vierenhalf jaar in Manchester, waar hij nooit een onomstreden aanvalsleider werd. Wel werd hij twee keer kampioen met de club en produceerde hij enkele belangrijke goals. Zo maakte hij in 2012 als invaller gelijk in de memorabele kampioenswedstrijd tegen Queens Park Rangers. In de extra tijd boog City 1-2 om in 3-2 en greep het ten koste van Manchester United de titel.

De inmiddels 29-jarige Dzeko speelde zijn beste voetbal in Wolfsburg, waarmee hij kampioen werd van Duitsland (2009) en een jaar later met 22 goals de topscorerstitel greep in de Bundesliga. Daarvoor speelde hij voor het Tsjechische FK Teplice en in eigen land bij FK Zeljeznicar.

Roma waagde in zijn zoektocht naar een nieuwe aanvalsleider eerder deze zomer al pogingen om Dzeko naar de Italiaanse hoofdstad te halen, maar destijds kwamen de clubs niet tot overeenstemming over de transfersom.

Dzeko is ook aanvoerder van Bosnië-Herzegovina, waarvoor hij 71 keer in actie kwam en met 41 treffers topscorer aller tijden is.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.