Roemloos einde dreigt voor vedettes Xavi en Casillas

Reacties

Middenvelder Xavi en keeper Iker Casillas zullen maandag met Spanje niet spelen tegen Australië. Het roept de vraag op of er daarmee een treurig einde komt aan hun beider loopbaan in de nationale ploeg.

Roemloos einde dreigt voor vedettes Xavi en Casillas

Na een jarenlange hegemonie, met twee EK-titels en een wereldkampioenschap, is Spanje door nederlagen tegen Nederland (1-5) en Chili (0-2) dit jaar al kansloos om de laatste zestien te halen. Een keiharde conclusie voor de grootmacht, die ook nog eens twee van hun absolute boegbeelden dreigt kwijt te raken.

In Spanje vraagt men zich namelijk hardop af of Iker Casillas en Xavi na het WK nog wel terugkeren bij de nationale ploeg. Mochten zij hun interlandloopbanejn inderdaad beëindigen, hebben zij hun laatste interland al gespeeld. Bondscoach Vicente Del Bosque, die overigens ontkende iets te weten over de toekomstplannen van de twee, verklapte dat zij tegen Australië niet in actie zullen komen.

Xavi kampt met een spierblessure, terwijl doelman Pepe Reina (die nog nooit op een WK speelde) mag spelen in plaats van Casillas. En zo komt er vermoedelijk een wel heel triest aan einde aan de grote carrières die beide spelers lange tijd hadden bij het nationale elftal.

Middenvelder Xavi maakte zijn debuut op 15 november 2000 in een wedstrijd tegen Nederland en kwam sindsdien tot in totaal 133 interlands. Casillas maakte eerder in 2000 (op 3 juni, tegen Zweden) voor het eerst zijn opwachting voor La Furia Roja. Hij speelde tegen Chili zijn 156ste interland voor Spanje. En zo zou het zomaar kunnen dat dat voor de Real Madrid-keeper zijn laatste wedstrijd voor de nationale ploeg is geweest, terwijl de middenvelder van Barcelona tegen Nederland al zijn 'afscheidswedstrijd' gespeeld zou kunnen hebben.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.