Spaanse bond wil door met Del Bosque

Reacties

Vicente del Bosque blijft, als het aan voetbalbond RFE ligt, bondscoach van Spanje. De RFE ziet geen reden de ervaren keuzeheer te vervangen, ook niet na de vernederende WK-uitschakeling.

Spaanse bond wil door met Del Bosque

'We gaan door met Del Bosque. Een betere coach is er niet', aldus Jorge Pérez, secretaris generaal van de bond. 'Als we de beste trainer in huis hebben, waarom zouden we dan veranderen?'

Ruim voor het rampzalig verlopen WK verlengde Del Bosque zijn contract tot en met het EK van 2016. Direct na de nederlaag tegen Chili van woensdag zaaide hij openlijk twijfel over zijn toekomst bij de nationale bond. Het is dus niet uitgesloten dat de bondscoach ondanks het vertrouwen van de RFE alsnog zijn conclusies trekt.

'We hebben nog niet met Del Bosque over de situatie gesproken', aldus Pérez. Del Bosque (63) is al sinds medio 2008 trainer van de nationale selectie van Spanje, waarmee hij in 2010 wereldkampioen werd en twee jaar later het EK won. Spanje leed nederlagen tegen Nederland (5-1) en Chili (2-0) en is daardoor met nog een duel te spelen (maandag tegen Australië) al uitgeschakeld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.