Casillas over einde succesgeneratie: 'Dit is niet uit te leggen'

Reacties

Iker Casillas kon het na afloop van de 2-0 nederlaag tegen Chili nog maar nauwelijks bevatten. Wereldkampioen Spanje is al na twee duels uitgeschakeld en verlaat roemloos het WK in Brazilië.

Casillas over einde succesgeneratie: 'Dit is niet uit te leggen'

Zo komt ook een einde aan een reeks van drie gewonnen eindtoernooien: de EK's van 2008 en 2012 en het WK van 2010. Casillas staat als 156-voudig symbool voor de succesgeneratie.

'Als je er niet in slaagt de eerste twee duels te winnen en zelfs twee keer verliest… Tsja, dat zegt alles. Ik kan het nu verder ook niet uitleggen. Dit had niemand verwacht', aldus de 33-jarige doelman van Real Madrid. 'We lopen niet weg voor de resultaten en zijn verantwoordelijk. Maar de mensen moeten begrijpen dat we er alles aan gedaan hebben. We lijden hier enorm onder. We vragen de fans om vergeving.'

Casillas wilde niet direct spreken van rigoureuze maatregelen. 'Daar is het nu nog niet de tijd voor. We moeten nu richting de toekomst gaan kijken, maar dit eerst even laten bezinken. Daarna moeten we zien wat er moet gaan gebeuren. Er zijn inderdaad wat spelers boven de dertig, maar de coach zal zijn beslissingen maken. DIe hebben wij te accepteren. Of dit mijn laatste wedstrijd was als international? Dat zal de toekomst uitwijzen.'

De uiterst ervaren doelman, die in Brazilië een armetierige indruk maakte in de duels met Oranje (5-1) en Chili, vindt niet dat de roemloze aftocht afbreuk doet aan de successen van weleer. 'Laten we dit team aan de hand van de goede dingen herinneren. Vier jaar geleden zaten we aan de positieve kant. Nu aan de negatieve, maar dit hebben we niet verdiend', besloot de doelman.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.