Sampaoli: 'Nu met onze rebellen vol gas geven tegen Oranje'

Reacties

De 2-0 overwinning op Spanje vervulde de Chileense bondscoach Jorge Sampaoli met trots. 'Dit is een wedstrijd die ik in mijn hele leven nooit meer zal vergeten', sprak hij na wedstrijd.

Sampaoli: 'Nu met onze rebellen vol gas geven tegen Oranje'

Chili verwierf wereldwijd faam vanwege zijn spectaculaire pressingvoetbal. 'Dat het ons is gelukt om ook op die manier tegen Spanje te spelen én succes te boeken, is prachtig', aldus Sampaoli. 'Complimenten voor mijn elftal. We waren moedig, onvermoeibaar en hebben alles gegeven dat we in ons hadden. Geweldig.'

'Onze manier van spelen vergt een bepaalde vorm van lef. We zijn rebellen', vervolgde Sampaoli, die maandag met Oranje strijdt om de koppositie in Groep B. Nederland kan zijn borst natmaken, want Sampaoli laat zijn elftal maandag opnieuw vol gas geven.

Vidal
'Ik ga mijn tactiek niet aanpassen tegen Nederland. Ook niet nu ik weet dat Robin van Persie ontbreekt door een schorsing. We spelen zoals we altijd spelen', stelde Sampaoli.

Of Arturo Vidal er maandag bij is, valt echter te betwijfelen. 'Hij speelde de hele wedstrijd met intense pijn', onthulde Sampaoli. Het zou dus niet onlogisch zijn als Vidal, die vorige maand een knieoperatie onderging, uit voorzorg ontbreekt tegen Oranje.

Ronald Koeman verwacht dat Oranje het heel lastig gaat krijgen met Chili.
Ronald Koeman verwacht dat Oranje het heel lastig gaat krijgen met Chili.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.