Ploeggenoten zijn het niet eens met kritiek Xabi Alonso

Reacties

Voor Spanje gaat het laatste WK-groepsduel van maandag, met Australië, alleen nog om de eer. Verschillende spelers ontkennen dat de selectie de échte honger naar succes kwijt is.

Ploeggenoten zijn het niet eens met kritiek Xabi Alonso

Door nederlagen tegen Nederland (1-5) en Chili (0-2) kan de regerend wereldkampioen een plaats in de achtste finale vergeten. Naar aanleiding daarvan gaf middenvelder Xabi Alonso aan dat de 'honger om de titel te verdedigen ontbrak'. Een aantal ploeggenoten, zoals Fernando Torres, Santi Cazorla en Koke, willen daar niets van weten.

'Iedere analyse die nu gemaakt wordt zonder er een paar dagen overheen te laten gaan, zou onjuist zijn', vindt Torres. 'We zullen naar veel verschillende meningen moeten luisteren, maar ik verzeker je: deze groep is hongerig en is gekwetst dat we uitgeschakeld zijn.' De spits beseft dat de hegemonie van het Spaanse elftal niet kon voortduren. 'Dit tijdperk moest een keer eindigen, je kunt niet blijven winnen. Maar ik weet zeker dat degenen die het op het volgende toernooi van deze generatie overnemen, nóg beter zullen zijn.'

Ook middenvelder Koke is van mening dat niemand moet twijfelen aan de huidige selectie. 'Dingen zijn dit WK zeker niet volgens plan verlopen, en we moeten zeker leren van onze fouten', is hij schuldbewust. 'Maar niemand moet twijfelen aan dit team. We zijn professionals en werken keihard. We moeten ons nu voorbereiden op de wedstrijd tegen Australië en die moeten winnen. Want dat verdienen we.' Het is nog maar de vraag of Gerard Piqué fit genoeg om in dat duel eventueel in actiete komen. De speler van Barcelona verliet zaterdag de training met een bovenbeenblessure. De ernst daarvan is nog onbekend.

Tot slot is ook Arsenal-aanvaller Santi Cazorla van mening dat Spanje nog altijd een groot voetballand is. 'We hebben een geweldige ploeg. Dat hebben we in het verleden bewezen bij overwinningen, en nu bewijzen we dat ook terwijl we nederlagen lijden. Dat we verloren van Nederland en Chili kan gebeuren, dat heeft niks te maken met honger, ambitie of enthousiasme.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.