Roda pakt laatste strohalm en bezorgt NEC laatste plaats

Reacties

Roda JC heeft door een 3-1 overwinning in een rechtstreeks degradatiegevecht de laatste plaats overgedaan aan NEC. De Limburgers profiteerden vooral van geschutter van de Nijmeegse goalie Kalle Johnsson.

Roda pakt laatste strohalm en bezorgt NEC laatste plaats

Vanaf de start leek Roda in niets op de ploeg die de laatste zes duels op rij verloor en al vier wedstrijden niet gescoord had. Vol overtuiging ging de formatie van trainer Jon Dahl Tomasson op zoek naar een treffer. Steeds was Berry Powel, hij maakte zijn debuut in de basis van Roda na zijn invalbeurt van vorige week tegen Vitesse, daarbij betrokken.

Na een half uur was Powel ook hoofdrolspeler bij de 1-0, al was Johnsson de hoofdschuldige. Hij trapte de bal volledig onnodig tegen de opspringende Powel aan en vergat de van Heracles Almelo (amateurcontract) overgekomen spits vervolgens onder druk te zetten. Daarom kon hij eenvoudig breed leggen op de toegesnelde Guus Hupperts, die simpel binnen kon tikken. Zo scoorde Roda voor het eerst in vijf wedstrijden weer eens.

Een tekenend beeld van de NEC-bank, waar Ron de Groot, Jack de Gier en Wilfried Brookhuis zonder de zieke hoofdtrainer Anton Janssen de nederlaag niet konden voorkomen.
Een tekenend beeld van de NEC-bank, waar Ron de Groot, Jack de Gier en Wilfried Brookhuis zonder de zieke hoofdtrainer Anton Janssen de nederlaag niet konden voorkomen.

Roda bleef de bovenliggende partij, terwijl NEC twee keer gevaarlijk werd via Kevin Conboy maar Roda-doelman Filip Kurto een antwoord in huis had. Op slag van rust leek Roda op 2-0 te komen toen Powel de bal hard tegen zich aan geschoten kreeg en zijn blok doel zag treffen. Arbiter Pieter Vink had evenwel kort daarvoor, tot zijn eigen teleurstelling, verzuimd voordeel te geven bij een Nijmeegse overtreding.

De 2-0 kwam er na rust alsnog. Opnieuw maakte Johnsson een zwakke indruk. Een vrije trap van Marc Höcher waaide immers in de verre kruising. Zeker een mooie goal, maar de manier waarop de Zweedse doelman onder de bal doorging was opnieuw pijnlijk. Kort daarna werd het ook nog 3-0 toen Powel zijn tweede assist liet noteren en Hupperts zo aan zijn tweede goal hielp.

NEC kwam via Michael Higdon, een trefzekere rebound na een kopbal van Christoph Hemlein, nog wel terug in de wedstrijd: 3-1. Echt spannend werd het evenwel niet meer. Daardoor maakte Roda, bij wie Frank Demouge en Mark-Jan Fledderus in de slotfase hun rentree maakten na lang blessureleed, een einde aan een puntloze serie van zes duels en kwam het bovendien in punten gelijk met de rivaal (25). NEC is op basis van het doelsaldo hekkensluiter. Tekenend voor de Nijmegenaren, die het zonder hun zieke trainer Anton Janssen moesten doen, is het feit dat de ploeg al 39 keer op rij niet de nul heeft weten te houden. Tot overmaat van ramp moest Victor Pálsson in de slotfase voor een sliding op de benen van Demouge ook nog met een rode kaart naar de kant.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.