Bonevacia akkoord met voorstel van één duel schorsing

Reacties

Roly Bonevacia van Roda JC Kerkrade is akkoord gegaan met het schikkingsvoorstel van één duel onvoorwaardelijk dat hem eerder werd gedaan door de aanklager betaald voetbal voor het ontnemen van een duidelijke scoringskans. De gelegenheidsverdediger kreeg zaterdagavond tegen Vitesse (3-0 nederlaag) een rode kaart.

Bonevacia akkoord met voorstel van één duel schorsing

Al in de 28ste minuut werd Bonevacia door arbiter Richard Liesveld van het veld gestuurd. Hij bestrafte een lichte overtreding op spits Mike Havenaar, die op de rand van het zestienmetergebied richting goal kon opstomen.

Bonevacia stond centraal achterin bij de hekkensluiter omdat de week ervoor, op bezoek bij SC Cambuur, beide centrale verdedigers (Kees Luijckx en Guy Ramos) twee gele kaarten hadden ontvangen.

Omdat Marko Vejinovic met de vrije trap direct na de rode kaart de 2-0 liet aantekenen, was het duel direct gespeeld. Daardoor verkeert het Roda JC van trainer Jon Dahl Tomasson nog altijd in flinke degradatiezorgen. Het verschil met NEC en RKC Waalwijk is inmiddels drie en vier punten.

Omdat Bonevacia akkoord is met het voorstel mist hij uitgerekend het cruciale thuisduel van zaterdag met concurrent NEC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.