VI Live: Gibraltar verslagen, Mendes wint met Elche

VI LIVE IS HIERMEE AFGESLOTEN

Om ook tijdens de wedstrijden op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen is er de rubriek VI Live, waarin de redactie van Voetbal International de Eredivisie op de voet volgt. Ook duels in het buitenland - met speciale aandacht voor onze landgenoten - worden hierin belicht.
LANDGENOTEN: Garry Mendes Rodrigues kende een geslaagd debuut voor Elche. De in Rotterdam geboren aanvaller viel een kwartier voor tijd in bij de Spaanse degradatiekandidaat en zag mede-invaller Carles Gil een paar minuten daarna de beslissende 1-0 maken. Door de zege stijgt Elche naar de twaalfde plaats en slaat het een gat van zes punten met de degradatiezone. Elche nam Mendes Rodrigues eind januari over van Levski Sofia. De international van Kaapverdië speelde in Nederland voor FC Dordrecht.

23.45 uur: Gibraltar is in zijn tweede officiële interland ooit zijn ongeslagen status kwijtgeraakt. Het dwergstaatje verloor kansloos van de Faëroer Eilanden (4-1). Enige opsteker voor Gibraltar is dat het zijn eerste doelpunt aller tijden maakte; Roy Chipolina was de gevierde man. De eerste interland van Gibraltar was tegen Slowakije en eindigde verrassend in een 0-0 gelijkspel.

22.39 uur: EINDSTAND VITESSE - RODA JC 3-0
Vitesse boekt een doodeenvoudige zege op Roda JC dankzij doelpunten van Mike Havenaar (2x) en Marko Vejinovic. De Limburgers speelden een uur met tien man en moeten zich ernstig zorgen maken over degradatie.

22.39 uur: EINDSTAND AS ROMA – INTERNAZIONALE 0-0
AS Roma moet de strijd om de landstitel in Italië zo goed als verloren beschouwen na een gelijkspel tegen Internazionale. Roma heeft na de 0-0 acht punten minder dan koploper Juventus.

22.20 uur: GOAL VITESSE - RODA JC KERKRADE 3-0
Het pubiek in Gelredome heeft even moeten wachten, maar daar is-ie dan: de 3-0. Mike Havenaar schiet binnen op aangegeven van Davy Pröpper.

21.37 uur: EINDSTAND ADO DEN HAAG – NAC BREDA 1-1
ADO Den Haag en NAC Breda zetten beide hun ongeslagen reeks voort. ADO verloor al vier competitieduels niet en de reeks van NAC duurde twee wedstrijden langer. Doelpunten van Elson Hooi namens NAC en Roland Alberg namens ADO zorgen voor een 1-1 gelijkspel in Den Haag.

21.37 uur: EINDSTAND GO AHEAD EAGLES – PSV 2-3
PSV boekt in Deventer zijn vijfde overwinning op rij na een spectaculaire wedstrijd. Go Ahead speelde een geweldige eerste helft en ging met een dikverdiende 2-0 voorsprong leiden, maar na rust waren de rollen omgedraaid. Doelpunten van Bryan Ruiz, Memphis Depay en Jürgen Locadia bezorgden PSV de zege.

21.32 uur: GOAL GO AHEAD EAGLES – PSV 2-3
Ongelooflijk! PSV buigt een 2-0 achterstand om in een 2-3 voorsprong! Bryan Ruiz neemt in de negentigste minuut de (winnende?) goal voor zijn rekening. Erg zuur voor Go Ahead.

21.31 uur: RUSTSTAND VITESSE – RODA JC 2-0
Roda JC lijkt al volslagen kansloos in Kerkrade na doelpunten van Mike Havenaar en Marko Vejinovic. De Limburgers staan met tien man na rood voor  Roly Bonevacia.

21.30 uur: RUSTSTAND AS ROMA – INTERNAZIONALE 0-0

21.14 uur: GOAL VITESSE - RODA JC KERKRADE 2-0
De vrije trap die Roly Bonevacia veroorzaakt vliegt er tot overmaat van ramp ook nog eens in. Marko Vejinovic krult de bal over de muur en langs de aan de grond genagelde Filip Kurto.

21.12 uur: VITESSE - RODA JC KERKRADE
Niets blijft het Roda JC Kerkrade van trainer Jon Dahl Tomasson bespaard. Nadat vorige week Kees Luijckx en Guy Ramos met twee gele kaarten van het veld moesten op bezoek bij SC Cambuur, krijgt Roly Bonevacia nu direct rood voor het vasthouden van de doorgebroken Mike Havenaar.

21.10 uur: GOAL GO AHEAD EAGLES - PSV 2-2
PSV knokt zich terug in de wedstrijd omdat nu Go Ahead Eagles staat te klungelen in het eigen strafschopgebied. Ji-Sung Park krijgt alle gelegenheid om de bal aan te nemen en tot bij Jürgen Locadia te krijgen. De PSV-spits aarzelt geen moment: 2-2.

21.05 uur: ADO DEN HAAG – NAC BREDA 1-1
Sepp de Roover gaat gruwelijk in de fout en geeft ADO Den Haag een doelpunt cadeau. Roland Alberg profiteert door de gelijkmaker binnen te glijden.

20.59 uur: VITESSE - RODA JC 1-0
Vitesse neemt snel de leiding tegen hekkensluiter Roda JC. Mike Havenaar knikt met zijn hoofd raak, na een goede actie van Christian Atsu.

20.58 uur: ADO DEN HAAG – NAC BREDA 0-1
Rydell Poepon stuurt tegen zijn oude club invaller Elson Hooi weg. Hooi schiet vervolgens simpel NAC Breda op voorsprong.

20.52 uur: GOAL GO AHEAD EAGLES - PSV 2-1
Kort nadat Erik Falkenburg vogelvrij naast kopte, knalt Memphis Depay van buiten het strafschopgebied raak. PSV leeft nog.

20.45 uur: AFTRAP VITESSE - RODA JC KERKRADE
Zonder Lucas Piazón maar met aanvoerder Guram Kashia en de in de basis teruggekeerde Renato Ibarra trapt Vitesse af voor het thuisduel met Roda JC Kerkrade. De Limburgers zijn op drie plaatsen gewijzigd. Niet alleen mist trainer Jon Dahl Tomasson met Guy Ramos en Kees Luijckx zijn centrale duo, dat vorige week rood kreeg tegen SC Cambuur, ook start Marc Höcher in de basis ten koste van Michtel Paulissen.
Opstellingen:
Vitesse: Velthuizen; Van der Struijk, Kashia, Van der Heijden, Van Peppen; Pröpper, Vejinovic, Labyad; Ibarra, Havenaar, Atsu.
Roda JC Kerkrade: Kurto; Monteyne, Letschert, Bonevacia, Van Peppen; Donald, Kali, Sutchuin; Hupperts, Németh, Höcher.

20.45 uur: AFTRAP AS ROMA - INTERNAZIONALE
Met Kevin Strootman zoals gebruikelijk in de basis zijn AS Roma en Internazionale begonnen aan de Italiaanse kraker in Stadio Olimpico.

20.34 uur: EINDSTAND PEC ZWOLLE – NEC 3-3
Een spectaculair gelijkspel in de hoofdstad van Overijssel, waar zowel PEC Zwolle als NEC weinig mee opschiet. Hoogtepunt van de wedstrijd was ongetwijfeld het doelpunt van Joost Broerse, die de bal vanaf twintig meter in de kruising ramde.

20.33 uur: RUSTSTAND GO AHEAD EAGLES – PSV 2-0
PSV bakt er helemaal niets van in Deventer. De voorsprong van de thuisploeg dankzij doelpunten van Jarchinio Antonia en Erik Falkenburg is dan ook helemaal terecht.

20.33 uur: RUSTSTAND ADO DEN HAAG – NAC BREDA 0-0

20.20 uur: EINDSTAND SOUTHAMPTON – LIVERPOOL 0-3
Liverpool stijgt naar de tweede plaats na een afgetekende zege op Southampton. Luis Suarez, Raheem Sterling en Steven Gerrard waren trefzeker.

20.20 uur: EINDSTAND BAYERN MÜNCHEN – SCHALKE 04 5-1
Bayern München kent geen genade met Schalke 04 en wint met 5-1, mede dankzij een hattrick van Arjen Robben.

20.11 uur: GOAL GO AHEAD EAGLES – PSV 2-0
Jeffrey Rijsdijk schudt Stijn Schaars af en bewaart het overzicht. Erik Falkenburg ontvangt de bal en schiet Go Ahead Eagles tegen PSV op een 2-0 voorsprong.

20.10 uur: GOAL PEC ZWOLLE – NEC 3-3
Kevin Conboy slingert de bal voor het doel en Søren Rieks werkt zorgvuldig af. Het is weer gelijk in Zwolle.

20.06 uur: GOAL BAYERN MÜNCHEN – SCHALKE 04 5-1
Arjen Robben maakt een hattrick voor Bayern München door een strafschop te benutten.

LANDGENOTEN: Dirk Kuijt blijft op titelkoers met zijn Fenerbahçe. De koploper van Turkije won thuis met 2-0 van Gençlerbirligi, dankzij twee benutte strafschoppen van Emre Belözoglu. Kuijt speelde de volledige wedstrijd bij Fenerbahçe, dat een voorsprong van zeven punten heeft op achtervolger Galatasaray. Het elftal van Wesley Sneijder heeft echter een duel minder gespeeld dan de lijstaanvoerder.

19.57 uur: GOAL PEC ZWOLLE – NEC 3-2
Joost Broerse haalt verwoestend uit van afstand en brengt PEC Zwolle weer aan de leiding tegen NEC.

19.53 uur: GOAL BAYERN MÜNCHEN – SCHALKE 04 4-1
Rafinha heeft mededogen met zijn oude ploeg en werkt de 4-1 achter zijn eigen doelman Manuel Neuer.

19.47 uur: GOAL PEC ZWOLLE – NEC 2-2
Michael Higdon is attent bij een voorzet van Marnick Vermijl en schiet de 2-2 tegen de touwen.

19.47 uur: GOAL GO AHEAD EAGLES - PSV 1-0
Er staat amper een minuut op de klok of PSV staat al achter. Jarchinio Antonia ontsnapt aan Jetro Willems en tikt een voorzet van Xander Houtkoop binnen.

19.47 uur: GOAL SOUTHAMPTON – LIVERPOOL 0-2
Liverpool lijkt met de zege aan de haal te gaan. Raheem Sterling neemt de 0-2 voor zijn rekening op aangeven van Luis Suarez.

19.46 uur: AFTRAP GO AHEAD EAGLES – PSV
Go Ahead Eagles en PSV trappen af in De Adelaarshorst. Erik Falkenburg staat net als tegen ADO Den Haag (2-3) in de spits bij de Deventenaren, terwijl bij PSV Memphis Depay ondanks een teenblessure in de basis start. Mathias Zanka Jørgensen vervangt de geschorste Jeffrey Bruma.
Go Ahead Eagles: Andersen; Schmidt, Amevor, Van der Linden, Schenk; Overgoor, Rijsdijk, Türüç; Antonia, Falkenburg, Houtkoop.
PSV: Zoet; Arias, Zanka, Rekik, Willems; Park, Schaars, Hiljemark; Ruiz, Locadia, Depay.

19.45 uur: AFTRAP ADO DEN HAAG – NAC BREDA
De opstellingen:
ADO Den Haag: Zwinkels; Zuiverloon, Beugelsdijk, Wormgoor, Meijers; Malone, Holla, Bakker; Schet, Van Duinen, Alberg.
NAC Breda: Ten Rouwelaar; De Roover, Drost, Buijs, Van der Weg; Seuntjens, Suk, Matic; Verbeek, Poepon, Tighadouini.

19.32 uur: VITESSE - RODA JC
Bij Vitesse heeft aanvoerder Guram Kashia zijn basisplaats behouden. Vorige week werd hij in de rust bij een 1-0 achterstand naar de kant gehaald, waarna Vitesse na rust uiteindelijk met 3-1 van RKC Waalwijk won. Die succesvolle omzetting heeft geen gevolgen voor de basisopstelling tegen Roda JC. Clubtopscorer Lucas Piazon zit opnieuw op de bank. Renato Ibarra is wel terug in de basisformatie van Vitesse, wat ten koste gaat van Bertrand Traore.

Opstelling Vitesse: Velthuizen; Van der Struijk, Kashia, Van der Heijden, Achenteh; Vejinovic, Pröpper, Labyad; Atsu, Havenaar, Ibarra.

19.31 uur: RUSTSTAND PEC ZWOLLE – NEC 2-1
PEC Zwolle leidt halverwege met 2-1 tegen NEC, dankzij doelpunten van Guyon Fernandez en Mateusz Klich. Namens NEC deed Søren Rieks vlak voor rust wat terug.

19.27 uur: GOAL PEC ZWOLLE – NEC 2-1
Vlak voor rust zit NEC weer helemaal in de wedstrijd. Søren Rieks haalt verwoestend uit na een afgeslagen hoekschop.

19.19 uur: GOAL PEC ZWOLLE – NEC 2-0
Een scherp aangesneden aangesneden vrije trap van Mateusz Klich wordt door niemand aangeraakt en valt pardoes binnen. Tegen de verhoudingen in komt PEC op een 2-0 voorsprong.

19.17 uur: RUSTSTAND SOUTHAMPTON – LIVERPOOL 0-1
Liverpool leidt door een doelpunt van Luis Suarez, maar stond in de slotfase van de eerste helft flink onder druk. Het rustsignaal komt voor The Reds dan ook als geroepen.

19.16 uur: RUSTSTAND BAYERN MÜNCHEN – SCHALKE 04 4-0
Bayern München kleineert Schalke 04 in alle opzichten. Bayern speelt zó goed en creëert zoveel kansen dat het ook al 8-0 had kunnen staan.

18.59 uur: GOAL BAYERN MÜNCHEN – SCHALKE 04 4-0
Bayern is op weg naar een monsterzege! Arjen Robben maakt in de 28ste minuut van de wedstrijd al zijn tweede doelpunt.

18.55 uur: GOAL BAYERN MÜNCHEN – SCHALKE 04 3-0
Het belooft een prettige avond te worden voor Bayern München. Mario Mandzukic kopt een voorzet van David Alaba in en na 24 minuten leidt Bayern al met 3-0 tegen Schalke 04.

18.52 uur: EINDSTAND SAINT-ETIENNE – AS MONACO 2-0
AS Monaco lijdt zeer kostbaar puntenverlies met het oog op de titelrace. Koploper Paris Saint-Germain slaat een gat van acht punten als het zondag wint van Olympique Marseille.

18.51 uur: GOAL PEC ZWOLLE – NEC 1-0
Ryan Koolwijk verspeelt de bal op het middenveld en PEC Zwolle profiteert optimaal. Mateusz Klich stuurt Guyon Fernandez weg, die zijn negende competitiedoelpunt maakt.

18.46 uur: GOAL BAYERN MÜNCHEN – SCHALKE 04 2-0
Ook tegen Schalke 04 staat niets de vijftiende overwinning van Bayern München op rij in de weg. Arjen Robben stift de bal na een kwartier over Schalke-doelman Ralf Fährmann heen.

18.46 uur: GOAL SOUTHAMPTON – LIVERPOOL 0-1
Luis Suarez helpt Liverpool aan de leiding met een schot in de verre hoek.

18.45 uur: AFTRAP PEC ZWOLLE – NEC
Opstelling PEC Zwolle: Boer: Van Polen, Van der Werff, Broerse, Van Hintum; Saymak, Klich, Drost; Karagounis, Fernandez, Thomas.
Opstelling NEC: Johnsson; Vermijl, Van Eijden, Nielsen, Conboy; Stefanik, Rieks, Koolwijk; Jahanbakhsh, Higdon, Foor.

18.40 uur: OPSTELLING GO AHEAD EAGLES - PSV
De opstelling van PSV is bekend. Memphis Depay kan gewoon spelen ondanks de teenblessure die hem deze week parten speelde, terwijl Mathias Zanka Jørgensen de plek van de geschorste Jeffrey Bruma in het hart van de defensie inneemt.
Opstelling PSV: Zoet; Arias, Zanka, Rekik, Willems; Hiljemark, Schaars, Park; Ruiz, Locadia, Depay.

18.34 uur: GOAL BAYERN MÜNCHEN - SCHALKE 04 1-0
Al na drie minuten is het raak. Een van verichting verandere vrije trap van David Alaba treft doel.

18.31 uur: AFTRAP BAYERN MÜNCHEN - SCHALKE 04
Bayern München en Schalke 04 trappen af in de Allianz Arena. Met Arjen Robben in de basis gaat Bayern op jacht naar de vijftiende competitiezege op rij. Schalke 04 moet zich met Klaas-Jan Huntelaar herstellen van de 6-1 afstraffing tegen Real Madrid.

18.30 uur: AFTRAP SOUTHAMPTON - LIVERPOOL
In het St. Mary's Stadium zijn Southampton en Liverpool begonnen aan hun duel van de 28ste speelronde. The Reds stijgen bij een overwinning naar de tweede plaats. Daniel Sturridge en Luis Suarez vormen zoals gewoonlijk het spitsenkoppel.

LANDGENOTEN: Dankzij Jeremy Bokila heeft Terek Grozny zich geplaats voor de kwartfinale van de Russische beker. De Nederlandse spits scoorde drie keer tegen Mordovia Sardansk, dat uitkomt op het tweede Russische niveau. Dat bleek voldoende voor een 3-2 overwinning. Bokila speelde in Nederland voor AGOVV en Sparta Rotterdam.
LANDGENOTEN: Virgil van Dijk heeft zich met Celtic tegen Inverness Caledonian Thistle gerevancheerd voor de midweekse 2-1 nederlaag bij Aberdeen. Thuis was Celtic met 5-0 te sterk voor de nummer vijf van de Schotse competitie. Tegen Aberdeen werd Van Dijk van het veld gestuurd, maar doordat hij in beroep ging tegen zijn schorsing kon hij zaterdag gewoon spelen. Derk Boerrigter kwam niet in actie.

17.56 uur: BAYERN MÜNCHEN – SCHALKE 04
Arjen Robben staat in de basis bij Bayern München dat het thuis opneemt tegen Schalke 04. Bij de bezoekers staat Klaas-Jan Huntelaar aan de aftrap.

Bayern München: Neuer; Rafinha, Javi Martinez, Dante, Alaba; Schweinsteiger; Robben, Kroos, Thiago, Götze; Mandzukic.
Schalke 04: Fährmann; Höwedes, Papadopoulos, Matip, Kolasinac; Boateng, Neustädter, Goretzka; Farfan, Huntelaar, Draxler.

17.54 uur: EINDSTANDEN PREMIER LEAGUE
Everton-West Ham United 1-0
Fulham-Chelsea 1-3
Hull City-Newcastle United 1-4
Stoke City-Arsenal 1-0

Arsenal verliest dure punten op bezoek bij Stoke City, dat met 1-0 zegeviert. Chelsea maakt in de derby tegen Fulham geen fout en wint met 3-1, mede dankzij een hattrick van André Schürrle. Met een doelpunt droeg Vurnon Anita bij aan een 4-1 zege van Newcastle United bij Hull City.

17.52 uur: HULL CITY - NEWCASTLE UNITED 1-4
Een primeur voor Vurnon Anita. De Nederlandse middenvelder maakt op bezoek bij Hull City zijn eerste competitiegoal voor Newcastle United, dat eenvoudig wint.

17.46 uur: RUSTSTAND SAINT-ETIENNE – AS MONACO 1-0
Bij rust kijkt AS Monaco tegen een 1-0 achterstand aan bij Saint-Etienne.

17.32 uur: GOAL STOKE CITY – ARSENAL 1-0
Kostbaar puntenverlies dreigt voor Arsenal! Stoke komt op voorsprong door een benutte strafschop van Jonathan Walters. Laurent Koscielny veroorzaakte de penalty met een handsbal.

17.31 uur: GOAL FULHAM – CHELSEA 1-3
John Heitinga maakt zijn eerste doelpunt voor Fulham. De verdediger rondt af nadat Chelsea een corner niet wegwerkt.

17.27 uur: EINDSTANDEN BUNDESLIGA
Borussia Dortmund – 1. FC Nürnberg 3-0
Bayer Leverkusen – FSV Mainz 0-1
Werder Bremen – Hamburger SV 1-0
FC Augsburg – Hannover 96 1-1
Eintracht Braunschweig – Borussia Mönchengladbach 1-1

Borussia Dortmund rekent in eigen huis eenvoudig af met het 1. FC Nürnberg van trainer Gertjan Verbeek. Doordat Bayer Leverkusen thuis verliest van FSV Mainz klimt Dortmund naar de tweede plaats in de Bundesliga. Trainer Mirko Slomka verliest in zijn tweede duel als Hamburger SV-trainer met 1-0 in de Nordderby bij Werder Bremen.

17:26 uur: GOAL FULHAM – CHELSEA 0-3
André Schürrle is in de derby tegen Fulham zeer belangrijk voor Chelsea. Op aangeven van Fernando Torres schiet de Duitser zijn derde treffer tegen de touwen: een officiële hattrick.

17:22 uur: GOAL FULHAM – CHELSEA 0-2
De wedstrijd lijkt beslist! Weer scoort André Schürrle en weer is de assist van Eden Hazard. De Belg speelt de hele Fulham-defensie uiteen met een steekpass van ongekende klasse.

17:09 uur: GOAL FULHAM – CHELSEA 0-1
Chelsea kent een uitstekend begin aan de tweede helft en komt op voorsprong via Andre Schürrle, na een sublieme pass van Eden Hazard.

16.38 uur: HAMBURGER SV - WERDER BREMEN
Rafael van der Vaart maakt zijn entree bij HSV. De Oranje-international moet helpen de achterstand tegen Werder Bremen weg te werken.

16.20 uur: RUSTSTANDEN BUNDESLIGA
Borussia Dortmund – 1. FC Nürnberg 0-0
FC Augsburg – Hannover 96 0-1
Eintracht Braunschweig – Borussia Mönchengladbach 0-1

16.05 uur: FC AUGSBURG – HANNOVER 96
Paul Verhaegh gaat per brancard van het veld met een ogenschijnlijk stevige knieblessure. Voor de aanvoerder van FC Augsburg is de wedstrijd tegen Hannover 96 na 24 minuten voorbij. Mogelijk kost dat hem ook de oefeninterland tegen Frankrijk.

16.00 uur: AFTRAP PREMIER LEAGUE
In de Premier League staan er maar liefst zes Nederlanders aan de aftrap bij de wedstrijden die om vier uur beginnen. Bij Fulham krijgen Maarten Stekelenburg en John Heitinga het vertrouwen in de derby tegen Chelsea. Newcastle United speelt op bezoek bij Hull City zelfs met drie Nederlanders. Naast vaste basisspelers Tim Krul en Vurnon Anita krijgt Luuk de Jong de kans als schaduwspits. Erik Pieters is bij Stoke City, dat het thuis opneemt tegen Arsenal, de linksback.

Everton-West Ham United
Fulham-Chelsea
Hull City-Newcastle United
Stoke City-Arsenal

15.30 uur: AFTRAP BUNDESLIGA
De Nordderby begint zonder Nederlanders. Rafael van der Vaart (HSV) en Eljero Elia (Werder) hebben nog de kans in te vallen, iets dat Ola John en Ouasim Bouy kunnen vergeten met hun plaats op de tribune. Paul Verhaegh is zodoende met zijn basisplaats bij FC Augsburg de enige Nederlander binnen de lijnen in het middagprogramma van de Bundesliga.

Borussia Dortmund – 1. FC Nürnberg
Bayer Leverkusen – FSV Mainz
Werder Bremen – Hamburger SV
FC Augsburg – Hannover 96
Eintracht Braunschweig – Borussia Mönchengladbach

Voor alle uitslagen en doelpuntenmakers van de bovenstaande competities kunt u terecht in het VI Matchcenter. Ook bieden wij een overzicht van al het Voetbal op TV.