Roda JC zet Brood op straat door tegenvallende resultaten

Roda JC Kerkrade heeft trainer Ruud Brood (51) per direct op straat gezet. Dat is het gevolg van de tegenvallende resultaten. Zaterdag werd op bezoek bij hekkensluiter NEC Nijmegen nog met 4-3 verloren.

Roda JC zet Brood op straat door tegenvallende resultaten

'De directie van Roda JC Kerkrade heeft vandaag besloten om de overeenkomst met hoofdtrainer Ruud Brood per direct te beëindigen', zo is te lezen op de website van de Limburgers.

'De teleurstellende sportieve resultaten en de verwachting dat de prestaties op korte termijn in deze samenstelling niet zullen verbeteren liggen ten grondslag aan deze beslissing', zo luidt de verklaring.

De verliespartij in Nijmegen was al de derde op rij voor Roda. Heracles Almelo (1-3) en FC Twente (1-2) waren daarvoor beide in Kerkrade te sterk. Sinds de 2-1 zege op PSV van 27 oktober won Roda liefst zes duels niet.

De fans roerden zich zaterdag ook al. Zij wachtten de spelersbus op om hun onvrede uit te spreken. Tijdens de persconferentie had Brood juist nog opgeroepen tot steun. Een dag later bleek dat hij die verwachte saamhorigheid kon vergeten.

Brood werd in 2012 aangesteld en was destijd de opvolger van Harm van Veldhoven. In zijn eerste jaargang eindigde hij zestiende en werd via de nacompetitie degradatie ontlopen. Momenteel zijn de Limburgers de nummer veertien van de Eredivisie. Over de voolopige invulling van de technische staf is nog geen duidelijkheid gegeven.

In het verleden was Brood trainer bij Helmond Sport, RKC Waalwijk en kortstondig bij Heracles Almelo.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen