NEC tankt vertrouwen als 'beste hekkensluiter Eredivisie'

Opluchting en blijdschap alom in het NEC-kamp na afloop van de overwinning op Roda JC. Hoewel de Nijmegenaren in eigen stadion razendsnel met 0-2 achter stonden, boog de hekkensluiter van de Eredivisie de score om naar een 4-3 zege. Behalve blije gezichten leverde dat ook een record op.

NEC tankt vertrouwen als 'beste hekkensluiter Eredivisie'

'We begonnen erg slecht, maar ik denk dat we ons goed herpakt hebben. Al in de eerste helft hadden we kansen op de aansluitingstreffer, maar die viel iedere keer net niet', aldus de Belgische rechtsback Marnick Vermijl, die mede doelde op de zestien pogingen op doel van NEC. De verdediger tekende voor het eerste NEC-doelpunt zaterdag.

'We zijn nu vrij lekker bezig, maar ik denk dat de winterstop ook wel goed kan zijn voor deze groep. Even een weekje naar de zon, dan kunnen we daarna weer helemaal fris aan de tweede seizoenshelft beginnen', besloot Vermijl, die het met NEC in de laatste wedstrijd voor de winterstop opneemt tegen FC Groningen in het hoge noorden.

Søren Rieks was twee keer trefzeker. Ook hij baalde van de in zijn ogen onverklaarbare start. 'We beginnen zó slecht, terwijl dat eigenlijk vreemd is gezien onze plek op de ranglijst. Maar goed, iedere keer als zij in ons strafschopgebied kwamen was het raak. Want gek genoeg speelden we in de eerste helft eigenlijk wel goed voetbal. Gelukkig winnen we nog en heb ik zelfs een keer met mijn hoofd gescoord', doelt hij in zijn analyse op de clubwebsite op een van zijn twee treffers. 'Dat was al heel lang geleden.'

Record
Door de zege staat NEC als nummer laatst op precies de helft van de competitie op vijftien punten. Dat is een record, meldt Infostrada. Omgerekend naar het drie puntensysteem stond dat record op naam van Elinkwijk, dat in het seizoen 1957/58 halverwege veertien punten had. SC Cambuur, dat vanmiddag in Friesland landskampioen Ajax ontvangt, en ADO Den Haag en RKC Waalwijk staan nog dicht bij NEC. Cambuur op een puntje en de andere twee rivalen op twee punten. NEC-aanvoerder Rens van Eijden is daarom nog vol vertrouwen: 'Wij handhaven ons zonder nacompetitie. Natuurlijk.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen