Brood: 'Als het tegenzit, moet je elkaar blijven steunen'

Roda JC-trainer Ruud Brood heeft de supporters gevraagd zich achter hem en het elftal te scharen. Juist nu Roda in een lastige fase zit, heeft het de steun van de fans nodig.

Bij NEC gaf Roda een 2-0 voorsprong weg en ging het uiteindelijk met 4-3 onderuit, waardoor het al zes Eredivisie-duels op een zege wacht. De slechte fase leidt tot speculaties over de positie van Brood, die tegenover FOX Sports om steun vroeg. 'Iedereen houdt van deze club. Ik ook. Juist als het tegenzit, moet je elkaar blijven steunen.'

Brood vond dat zijn elftal de nederlaag over zichzelf had afgeroepen. 'Dit was onze eigen schuld. We hebben het er in de rust over gehad dat NEC ging komen. Voordat je zit, ligt de bal er echter al in. Daarna krijg je een hele vreemde tweede helft, waarin we worden afgetroefd in de duels. Dat is moeilijk te verklaren.'

Compliment
NEC-trainer Anton Janssen zag zijn elftal karakter tonen en was blij met de overwinning. 'We hebben vanaf het begin initiatief getoond en aanvallend gespeeld. Dat is de hele wedstrijd prima gelukt, alleen Roda was sterk in de omschakeling. Er vielen gaten en Roda kreeg een aantal goede kansen. Hoe we na de 2-0 achterstand zijn blijven spelen, verdient een groot compliment. Ik denk dat dit een terechte overwinning was.'