Roda blijft ondanks Albanese joker op zoek naar extra spits

Bij Roda JC zijn ze goed te spreken over de ontwikkeling van Vasil Shkurtaj, de tot voor kort totaal onbekende Albanese spits die de Limburgers zaterdag tegen AZ (2-2) aan een punt hielp. Toch zoekt Roda nog steeds naar aanvallende versterking.

Roda blijft ondanks Albanese joker op zoek naar extra spits

Shkurtaj (21, foto) maakte zaterdag in de slotminuten de gelijkmaker namens Roda. Veel meer dan dat de spits de Albanese nationaliteit bezit en onlangs ogenschijnlijk uit het niets was komen aanwaaien in Zuid-Limburg, viel er over hem niet te melden. Trainer Ruud Brood legt op de clubsite van Roda het verhaal achter Shkurtaj uit.

'Vasil hebben we pas medio september vastgelegd. Hij is in Griekenland geboren maar heeft ook de Albanese nationaliteit, vandaar dat hij uitkomt voor Albanië Onder-21. Als zestienjarige speelde Vasil een jaar in de B1 van PSV. Vervolgens keerde hij terug naar Griekenland en afgelopen seizoen was hij actief in Portugal', verhaalt Brood.

Shkurtaj moet in het beloftenelftal van Roda een permanente plek bij de eerste selectie zien te verdienen. 'Van daaruit kan hij sterker worden en zich bewijzen. Vasil is een spits die altijd hard werkt. Hij is in staat een bal bij zich te houden en kan met zijn lengte in het doelgebied van de tegenstander gevaarlijk zijn. Gelukkig bewees hij dat meteen tegen AZ. Want het is natuurlijk heel bijzonder dat hij tijdens zijn eerste optreden meteen doeltreffend was', vervolgt Brood.

Schalk
Roda, dat elfde staat in de Eredivisie en al 24 doelpunten maakte, kan volgens Brood nog wel een extra aanvaller gebruiken. Alex Schalk (foto rechts), die bij NAC Breda weinig in actie komt, staat op het lijstje van de trainer. 'We zitten dun in de spitsen. Alex is inderdaad iemand die we scherp in de gaten houden', aldus de oefenmeester tegenover Voetbal International.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen