Brood: 'We vergaten gewoon te voetballen na rust'

Roda JC Kerkrade ging vrijdag op eigen veld onderuit tegen FC Twente (1-2), terwijl het halverwege nog een voorsprong had. Ruud Brood, trainer van de Limburgers, baalt dat zijn ploeg na rust de controle weggaf.

'Het is frustrerend, omdat we heel graag wilden winnen van FC Twente', reageerde Brood na de wedstrijd tegenover FOX Sports. 'In de laatste minuut konden we nog gelijkmaken, maar je zag wel dat we de tweede helft de controle verloren en steeds verder achteruit kwamen te lopen.'

'Daardoor kregen zij de mogelijkheid om een goal te maken', vervolgde Brood. 'We vergaten gewoon te voetballen. Dan probeer je je invloed als coach te gebruiken door het middenveld te versterken en trachten wat sneller druk te houden, maar dat ging vrij moeizaam.'

Door de thuisnederlaag tegen FC Twente is Roda JC nu al vier wedstrijden zonder zege. De drie duels hiervoor (FC Groningen 3-3, Go Ahead 1-4 en AZ 2-2) leverden twee punten op.