Robben bijna beter dan vorig seizoen, Chelsea waterdicht

Reacties

De volgende twee returns in de achtste finale van de Champions League dienen zich aan. Voetbal International brengt acht feiten over de twee duels van woensdag: Bayern München-Shakhtar Donetsk en Chelsea-Paris Saint-Germain.

Robben bijna beter dan vorig seizoen, Chelsea waterdicht

BAYERN MÜNCHEN - SHAKHTAR DONETSK (20.45 UUR, HEENDUEL 0-0)

● De defensie van Bayern München is thuis maar moeilijk te passeren. Samen met Atlético Madrid en AS Monaco zijn de Zuid-Duitsers dit seizoen als enigen op eigen veld nog zonder tegengoal in de Champions League.

● Arjen Robben kan voor het tweede seizoen op rij de grens van twintig doelpunten in officiële wedstrijden bereiken bij Bayern. Vorig seizoen finishte de Oranje-international na 45 wedstrijden op 21 goals, deze jaargang staat de teller na 27 optredens al op negentien doelpunten.

● Als Shahktar Donetsk erin slaagt Bayern uit te schakelen, dan plaatst de club zich voor de tweede keer in de historie voor de kwartfinale van de Champions League. De vorige keer was in de jaargang 2010/11, toen de Oekraïners door de uiteindelijke winnaar Barcelona uit het toernooi werden gekegeld.

● Bayern is gewaarschuwd: Shakhtar scoorde dit seizoen in drie uitwedstrijden al acht keer. Alleen Bayern zelf en Real Madrid deden dat van alle deelnemende clubs beter (elk tien treffers in uitduels).

Bayern-doelman Manuel Neuer brengt redding in een thuiswedstrijd in de Champions League.
Bayern-doelman Manuel Neuer brengt redding in een thuiswedstrijd in de Champions League.

CHELSEA - PARIS SAINT-GERMAIN (20.45 UUR, HEENDUEL 1-1)

● Chelsea, vorig seizoen halve finalst in de Champions League, probeert zich tegen PSG voor de vierde keer in de laatste vijf seizoenen en voor de zevende keer in de laatste negen jaargangen te scharen onder de laatste acht ploegen in de CL.

● Chelsea heeft in zes Europese thuiswedstrijden tegen Franse clubs liefst vijf keer de nul gehouden. Het thuisduel met AS Monaco in het seizoen 2003/04 (halve finale Champions League,) vormt de enige uitzondering (2-2).

● PSG put voor de return in Londen moed uit een fraaie reeks sinds begin dit jaar. Na de 4-2 nederlaag bij SC Bastia van 10 januari bleven de Parijzenaars inmiddels al veertien opeenvolgende officiële duels ongeslagen (W10, G4).

● Zlatan Ibrahimovic is in Europees verband de meest trefzekere speler in de selectie van PSG. De Zweedse aanvaller was in 116 duels goed voor 46 treffers, waarvan 43 in het hoofdtoernooi van de Champions League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.