Robben arriveert: 'Geen enkele twijfel over mijn fitheid'

Reacties

Arjen Robben heeft zich donderdag gemeld in Portugal. De aanvaller van Bayern München sloot zodoende als 26ste en laatste international aan bij Oranje, dat zich in Lagos voorbereidt op het WK.

Robben arriveert: 'Geen enkele twijfel over mijn fitheid'

Robben mocht zich later melden van bondscoach Louis van Gaal vanwege zijn drukke schema bij Bayern, dat hij achter de rug heeft. De vrije dagen deden hem goed, vertelde hij bij aankomst op het vliegveld van Faro aan de NOS.

'Dat was even lekker. Maar nu heb ik heel veel zin om met de groep het veld op te gaan', aldus Robben. 'Lekker trainen. Ik heb twee dagen extra rust gehad, dat was echt geweldig. Ik heb even lekker kunnen uitrusten, even met het gezin, dat was best even nodig na een lang en intensief seizoen.'

Fysieke ongemakken zijn niet aan de orde bij Robben. 'Ik ben topfit. Ik heb zaterdag nog honderdtwintig minuten gevochten (Duitse bekerfinale waarin Robben won én scoorde, red.). Mijn fitheid, daarover hoeft geen enkele twijfel te bestaan.'

De aanvaller zal zich vanavond bij de overige internationals voegen. Om 19.15 uur (Nederlandse tijd) staat er een besloten training op het menu. 'Ik heb er heel veel zin in. Vanavond lekker trainen. Ik ben heel benieuwd hoe we er als groep voorstaan. Ik heb de wedstrijd tegen Ecuador niet gezien, omdat ik toen zelf moest spelen. Maar ik heb met de bondscoach wel de positieve en negatieve zaken van de wedstrijd doorgenomen', aldus Robben over het 1-1 gelijkspel van zaterdag.

Behalve de 26 spelers die in Portugal aanwezig zijn maken ook Karim Rekik, Jean-Paul Boëtius, Quincy Promes en Tonny Vilhena nog  kans op een uitverkiezing in de definitieve selectie van de Oranje-keuzeheer. Zij trainen momenteel mee bij Jong Oranje. Op 2 juni dient Van Gaal zijn laatste schifting te maken.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.