Van Gaal kan in Algarve vast wennen aan Manchester

Reacties

Het leek een logisch idee: trainen onder de Portugese zon, beetje wennen aan de warmte die Oranje straks in Brazilië te wachten staat. Het pakte compleet anders uit op de eerste trainingsdag van het Nederlands elftal in de Algarve.

Van Gaal kan in Algarve vast wennen aan Manchester

Grijze luchten, slagregens en rukwinden teisterden het veld waar het Nederlands elftal de komende week vorm moet krijgen.

Tot kort voor aanvang van de eerste training waren medewerkers van het Cascade Resort in Lagos, de tijdelijke thuisbasis van Oranje, bezig weggewaaide reclameborden weer op hun plek te krijgen. Het vormde een surrealistisch begin van fase 2 op de weg naar Rio de Janeiro.

Ook de personele bezetting is nog niet optimaal. Wesley Sneijder, Nigel de Jong, Rafael van der Vaart en Jeremain Lens haakten dinsdag aan bij de voorlopige selectie van Louis van Gaal, maar Arjen Robben heeft na de Duitse bekerfinale van afgelopen weekeinde vrijaf gekregen. De troefkaart van Oranje meldt zich donderdag in Lagos.

Daryl Janmaat kon vanwege zijn enkelblessure nog niet meedoen in Lagos. Hij liep wat rondjes met conditietrainer René Wormhoudt, maar ging daarna al snel naar binnen. De rechtsback verwacht halverwege deze week hersteld te zijn.

Met 24 spelers trapte Oranje de Portugese trainingsweek af. De avond begon met een nabespreking van het oefenduel met Ecuador, daarna werkten de veldspelers een scherp partijspel af van tien tegen tien. Onder omstandigheden die eerder aan Manchester dan aan Rio deden denken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.