Oranje met 26 man naar trainingskamp in Portugal

Reacties

Het Nederlands elftal vliegt dinsdag met 26 spelers naar Portugal. Bondscoach Louis van Gaal vervolgt in Lagos zijn voorbereiding op het WK.

Oranje met 26 man naar trainingskamp in Portugal

Nigel de Jong, Jeremain Lens, Arjen Robben, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart sluiten aan bij de voorselectie van Nederland, waar Jean-Paul Boëtius, Quincy Promes, Karim Rekik en Tonny Vilhena ontbreken. Aangezien die vier zich bij Jong Oranje gemeld hebben, bestaat de spelersgroep nu uit 26 man.

Het keurkorps van Van Gaal, die maandag werd benoemd als nieuwe manager van Manchester United, verblijft tussen 20 en 27 mei in Lagos, in het zuidwesten van de Algarve. Bij terugkeer oefent Oranje op zaterdag 31 mei tegen WK-deelnemer Ghana. Die vriendschappelijke interland wordt afgewerkt in De Kuip. Daarna is Wales (4 juni) nog de tegenstander.

Twee dagen daarvoor moet de definitieve WK-selectie van 23 spelers doorgegeven zijn aan de wereldvoetbalbond (FIFA). Op 5 juni vliegt de WK-selectie naar Brazilië, waar op 13 juni het openingsduel met wereldkampioen Spanje staat gepland. Vijf dagen later wacht de wedstrijd tegen Australië, waarna Chili op 23 juni de laatste tegenstander is in Groep B. Oranje verblijft tijdens het WK in Rio de Janeiro.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.