Janmaat traint weer mee met Oranje, Robben nog niet

Reacties

Daryl Janmaat is donderdagmiddag teruggekeerd op het zonovergoten trainingsveld van het Nederlands elftal. De 24-jarige rechtsback doet alleen de loopoefeningen mee, nadat hij zaterdag in het oefenduel met Ecuador geblesseerd was uitgevallen.

Janmaat traint weer mee met Oranje, Robben nog niet

Janmaat verrekte zaterdag een band in zijn rechterenkel. Waar de veertienvoudige international van Feyenoord donderdag slechts gedeeltelijk meetraint, zal hij vrijdag en anders uiterlijk zaterdag de groepstraining weer hervatten. Zoals verwacht komt zijn deelname aan het WK, dat op 13 juni begint met een wedstrijd tegen Spanje, daardoor niet in gevaar.

Robben ontbrak nog op de eerste training tijdens de derde dag van het trainingskamp in het in het zuidwesten van de Algarve gelegen Lagos. De dertigjarige vleugelaanvaller van Bayern München kreeg rust van bondscoach Louis van Gaal, omdat hij zaterdag nog de Duitse bekerfinale tegen Borussia Dortmund speelde. In de verlenging schoot hij Bayern naar de zege.

Robben zal donderdag om 14.30 uur Nederlandse tijd arriveren in Portugal en om 19.15 uur meedoen in de besloten training. Daarmee is het keurkorps van Van Gaal eindelijk compleet. Nigel de Jong, Jeremain Lens, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart haakten dinsdag aan. Jean-Paul Boëtius, Karim Rekik, Tonny Vilhena en Quincy Promes vertoeven bij Jong Oranje.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.