Enkelblessure brengt WK-deelname Janmaat niet in gevaar

Reacties

Zoals verwacht kan Daryl Janmaat met het Nederlands elftal mee op trainingskamp naar Portugal. De rechtsback viel zaterdag tegen Ecuador uit met een enkelblessure, maar die is niet dusdanig ernstig dat zijn WK-deelname in gevaar komt.

Enkelblessure brengt WK-deelname Janmaat niet in gevaar

De KNVB laat zondagmiddag weten dat Janmaat een band in zijn rechterenkel heeft verrekt. Wanneer hij weer kan aansluiten bij de rest van de Oanje-selectie is vooralsnog niet bekend. Mogelijk kan hij op 31 mei in de oefeninterland tegen Ghana alweer in actie komen.

Wel is zeker dat Janmaat met het keurkorps van bondscoach Louis van Gaal kan afreizen naar het trainingskamp in Lagos in het zuidwesten van de Portugese Algarve, waar Oranje tussen 20 en 27 mei verblijft.

Zaterdagavond prees de Feyenoorder zichzelf al gelukkig. 'Het gaat wel weer. Volgens mij valt het mee', vertelde Janmaat in een eerste reactie bij de NOS. 'Het was in ieder geval een aardige schop op mijn enkel, die ook dubbel klapte. Een smerige overtreding. Ik heb volgens mij geluk gehad, het lijkt niks ernstigs.'

Dat Janmaat slechts een kleine blessure heeft opgelopen, zal voor opluchting zorgen bij Van Gaal. Eerder kreeg hij al een afmelding van Gregory van der Wiel, die vanwege een peesontsteking in een knie zijn tweede WK-deelname op rij moest afblazen. Paul Verhaegh is daardoor de enige andere rechtsback in de dertigkoppige voorselectie.

Daryl Janmaat verbijt de pijn kort na het oplopen van zijn enkelblessure.
Daryl Janmaat verbijt de pijn kort na het oplopen van zijn enkelblessure.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.