Real ontsnapt ternauwernood aan 'Wonder van Dortmund'

Reacties

Real Madrid heeft met grote moeite de halve finale van de Champions League bereikt. Borussia was in het eigen Signul Iduna Park hard op weg om Het Wonder van Dortmund te bewerkstelligen en de 3-0 uitnederlaag weg te poetsen. Zover kwam het niet, de verliezend finalist van vorig jaar bleef steken op 2-0 waardoor Real met de schrik vrij kwam.

Real ontsnapt ternauwernood aan 'Wonder van Dortmund'

Real begon zonder de met knieklachten kampende Cristiano Ronaldo én met de weelde uit het heenduel aan het duel met Dortmund, waar Robert Lewandowski van een schorsing terugkeerde. De Pool was vorig seizoen in de halve finale nog de beul van Real door in de thuiswedstrijd liefst vier keer te scoren.

In de eerste twintig minuten wees niets op een moeilijke avond voor de ploeg van trainer Carlo Ancelotti. De Madrilenen kregen na ruim een kwartier zelfs de ultieme gelegenheid om het tweeluik van alle spanning te ontdoen. De Slowaak Damir Skomina gaf heel gemakkelijk een strafschop toen Fabio Coentrão de bal tegen de arm van Lukasz Piszczek aan schoot. Hoewel de Pool er alles aan deed geen hands te maken, was Skomina onverbiddelijk. Bij afwezigheid van Ronaldo ging Angel di María achter de bal staan, maar hij zag Roman Weidenfeller redding brengen op zijn slappe inzet.

Cristiano Ronaldo stierf duizend doden op de Real-bank, maar kon opgelucht ademhalen. Zijn onthutsend zwakke ploeggenoten verloren met slechts 2-0.
Cristiano Ronaldo stierf duizend doden op de Real-bank, maar kon opgelucht ademhalen. Zijn onthutsend zwakke ploeggenoten verloren met slechts 2-0.

Direct werd Dortmund aan de andere kant gevaarlijk toen Henrikh Mkhitaryan een enorme kans miste. Die misser werd even later goedgemaakt door Marco Reus. Hij profiteerde van een waardeloze terugkopbal van Pepe. De Duitser kon de bal oppikken, de uitstormende Iker Casillas ontwijken en de bal in een leeg doel schuiven. Reus was na 37 minuten ook de maker van de 2-0. Lewandowski, die even daarvoor tevergeefs voor een strafschop had geappelleerd, zag zijn inzet via Casillas nog stranden op de paal, maar Reus was uiterst attent bij de rebound en knalde de bal in het dak van het doel. Dit keer was dom balverlies van Asier Illarramendi de aanleiding voor de goal.

Twee keer strafte Dortmund geklungel van Real af, maar nóg was de ploeg van Ancelotti niet genoeg gewaarschuwd. Op slag van rust was Mats Hummels immers dicht bij de 3-0 met een kopbal. Het hele tafereel in de eerste helft leidde tot frustratie bij Ronaldo op de bank. Hij verbeet zich en liet zich verbaal gelden na het herhaaldelijk falen van zijn ploeggenoten. Toch oordeelde Ancelotti dat een entree van Ronaldo nog niet direct nodig was.

Iker Casillas werd letterlijk de reddende engel van Real.
Iker Casillas werd letterlijk de reddende engel van Real.

Dat bleek met het nodige geluk uiteindelijk een juiste keuze, want dat het 2-0 bleef had Real niet aan zichzelf te danken maar aan Mkhitaryan. Hij miste twee enorme kansen, zoals hij dat voor rust ook al deed. Eerst omspeelde hij Casillas, maar schoot vervolgens tegen de paal. Daarna bracht Casillas opnieuw redding op zijn inzet. Met knikkende knieën en Casillas keer op keer als reddende engel haalde Real uiteindelijk het einde van de wedstrijd.

Omdat de zo gevreesde 3-0 voor Real uitbleef mag De Koninklijke  nog altijd dromen van La Decima, de tiende Champions League/EC 1-winst. De Madrilenen bereikten wel voor de vierde keer op rij de halve finale van het miljoenenbal, maar verloren wel voor het eerst in de huidige CL-campagne. Dortmund kan met opgeheven hoofd afscheid nemen, maar zal balen dat het voor rust ingezette offensief niet leidde tot een plek bij de laatste vier.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.