Ancelotti: 'La Decima, daar denken we iedere dag aan'

Reacties

Het grote doel is een stap dichterbij. In de kwartfinale van de Champions League lijkt Real Madrid al na één duel zeker van een plek bij de laatste vier. Borussia Dortmund was in Santiago Bernabéu geen partij, waardoor La Decima (de tiende CL/EC 1-zege van de Madrilenen) nog altijd in zicht is. Het werd woensdagavond 3-0.

Ancelotti: 'La Decima, daar denken we iedere dag aan'

'Ik ben zeer tevreden over het resultaat en ons spel', aldus trainer Carlo Ancelotti, die even bang moest zijn voor een blessure van zijn Portugese sterspeler Cristiano Ronaldo. Direct na afloop liet de Italiaan daarom al weten dat de steraanvaller slechts lichte knieklachten heeft. Iets dat hem de laatste weken al parten speelt.

Van een gelopen koers wil Ancelotti niets weten. 'In de tweede helft heeft Borussia Dortmund getoond een zeer goede ploeg te zijn, waar we nog rekening mee moeten houden. Ze zijn in staat om dit nog om te draaien.'

Ancelotti: 'La Decima? Daar denken we iedere dag aan', deinst de Italiaan niet terug voor eventuele druk. 'Zeker na dit soort optredens komt het dichterbij. We hebben goed gereageerd na wat mindere wedstrijden in de competitie en dromen van het halen van de Champions League-finale. Maar voordat we daar zijn, staan er nog drie wedstrijden op het programma. Laten we maar niet verder kijken dan de return tegen Dortmund', besloot de Italiaan, die in de Spaanse competitie drie punten achterstand heeft op stadgenoot en aartsrivaal Atlético Madrid. Barcelona heeft twee punten meer.

Die laatste twee ploegen strijden overigens tegen elkaar om een plaats in de halve finale van de Champions League, waarvan dus één als mogelijke tegenstander van Real uit de bus kan rollen bij de laatste vier van het miljoenenbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.