Real Madrid slaat opnieuw toe en strikt Lucas Silva

Reacties

Een dag nadat Martin Ødegaard werd gepresenteerd als nieuwe aanwinst heeft Real Madrid opnieuw zaken gedaan. Lucas Silva Borges komt over van Cruzeiro.

Real Madrid slaat opnieuw toe en strikt Lucas Silva

De 21-jarige verdedigende middenvelder werd afgelopen zomer al in verband gebracht met een transfer naar De Koninklijke, maar met een half jaar vertraging mag Lucas Silva zich alsnog speler van Real Madrid noemen. Cruzeiro ontvangt twaalf miljoen euro, maar dit bedrag kan de komende jaren nog met zes miljoen euro oplopen.

Lucas Silva, die maandag zal worden gepresenteerd in de Spaanse hoofdstad, maakte op 18 juli 2012 zijn profdebuut namens Cruzeiro tijdens het bezoek aan Portuguesa (0-2) en speelde in totaal 58 keer in de Série A, waarin hij drie keer scoorde. De controleur speelt sinds mei vorig jaar voor Brazilië Onder-20.

Bij Real Madrid gaat de komst van Lucas Silva waarschijnlijk ten koste van Asier Illarramendi, die in de zomer van 2013 voor liefst 32,2 miljoen euro werd overgenomen van Real Sociedad. De nu 24-jarige Bask wist zijn belofte echter niet waar te maken en lijkt deze transferperiode nog op weg naar Athletic de Bilbao.

Ook onduidelijk is de toekomst van Sami Khedira, net als Illarramendi en Lucas Silva een controlerende middenvelder. De 27-jarige Duitser heeft een aflopende verbintenis, maar liet weten deze graag te verlengen. Khedira wordt overigens in verband gebracht met meerdere clubs uit de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.