Ramos en Piqué starten eerste Clásico-schermutselingen

Reacties

Er zit nog een interlandperiode tussen, maar in Spanje begint El Clásico al volop te leven. Bijna twee weken vóór de confrontatie tussen Real Madrid en Barcelona hebben Sergio Ramos en Gerard Piqué het vuur alweer opgestookt.

Ramos en Piqué starten eerste Clásico-schermutselingen

Piqué kwam de laatste maanden al vaker in het nieuws, omdat de verdediger van Barcelona zijn antipathie tegen alles wat uit de Spaanse hoofdstad komt als rasechte Catalaan niet onder stoelen of banken stopt. De 28-jarige international liet daarom al blijken enorm uit te kijken naar de eerste krachtmeting tussen beide aartsrivalen.

Ramos reageerde na de 3-2 nederlaag in Sevilla van zondag gekscherend op de uitspraken van zijn collega-international. 'Zegt Piqué dat de Clásico hem opwindt? Ik heb zelf nooit een orgasme gehad tijdens de Clásico, maar het scheelde niet veel. Een beetje opwindend is het wel, ja', zei de aanvoerder van Real, dat op 21 november drie punten moet goedmaken op de koploper van de Primera División.

Het wordt mogelijk nog spannend of Ramos er bij kan zijn, want zondag liep hij na zijn trefzekere halve omhaal opnieuw een schouderblessure op. 'Met mijn schouder gaat het zo zo. Ik zal moeten wachten tot dinsdag, dan hebben we een scan. Het lijkt onwaarschijnlijk dat ik beschikbaar ben voor de nationale ploeg. Het is een blessure die problemen kan opleveren, als ie niet goed geneest', aldus Ramos over het mogelijke onderonsje met onder anderen Piqué.

Halloween
Piqué is er zaterdag over een week vooralsnog wel bij. De Barcelona-speler deed ook na de 3-0 zege op Villarreal weer van zich spreken met enkele gepeperde uitspraken over het Halloween-incident van vorige week, toen de spelers van de kampioen van Spanje de persconferentie na het uitduel met Getafe verkleed en al verstoorden. De club bood daarvoor al zijn excuses aan.

'Zegt Getafe dat wij respectloos zijn? We wisten niet dat de persconferentie nog aan de gang was, maar we zouden het zo weer doen. Getafe heeft een rommel gemaakt van de kleedkamer en toen foto's gestuurd naar Madrileense media. Dat is liegen en dat is nog veel erger. Maar we weten allemaal dat de voorzitter van Getafe een fan is van Madrid en daar graag voorzitter wil worden…', zo besloot hij met opnieuw een verwijzing naar de aartsrivaal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.