Benítez blij met intermezzo in aanloop naar Clásico

Voor Real Madrid-trainer Rafael Benítez kon de interlandperiode niet op een beter moment komen. De Spanjaard zag zijn manschappen zondag op bezoek bij Sevilla (3-2 nederlaag) na een sterk eerste half uur compleet wegzakken en kreeg te maken met een blessure voor een van zijn sterkhouders Sergio Ramos. En dan wacht over twee weken ook nog eens de ontmoeting met Barcelona in El Clásico.

'We hebben nu tien tot vijftien dagen om te herstellen', sprak Benítez na de nederlaag op bezoek bij de Andalusiërs op de clubsite van de Madrilenen zijn blijdschap uit over de interlandbreak. Hij zag Ramos in de 22ste minuut op fantastische wijze met een omhaal Real op voorsprong zetten, maar de verdediger liep hierbij ook een schouderkwetsuur op. 'De komende weken hopen we het team klaar te stomen voor de wedstrijd tegen Barcelona. We hebben gelukkig een brede selectie. Zo heeft Raphaël Varane het tegen Sevilla goed gedaan als vervanger van Ramos.'

Tijdens El Clásico zal Real wel beter voor de dag moeten komen. Barcelona verkeert namelijk in uitstekende vorm, terwijl de Real-machine zondag haperde. 'We speelden een sterk eerste half uur, maar raakten daarna volledig de controle kwijt', gaf de trainer aan. 'We hadden de wedstrijd op dat moment volledig onder controle, maar krijgen uit een standaardsituatie een tegengoal. We waren niet bij machte om de wedstrijd de controleren en laten hen zelfs nog twee keer scoren.'

'Wij hadden het al lang af moeten maken', vervolgde Benítez zijn verhaal. 'In de eerste helft vond ik ons echt fantastisch spelen. Maar na rust konden we dat niet vasthouden en konden zij scoren door onze fouten. Doordat wij slordig waren, gaven we hen de kans om sterker te worden. Vlak voor tijd maken we nog wel de tweede goal, maar die kwam te laat. Bij een 3-1 achterstand is het lastig om nog te reageren', aldus de coach van Real Madrid, die het gaatje naar Barcelona zag groeien naar drie punten.