Sevilla deelt Real eerste dreun uit in aanloop naar Clásico

Reacties

Real Madrid heeft zichzelf behoorlijk in de voet geschoten tegen Sevilla. Door een 3-2 nederlaag hebben de Madrilenen zichzelf flink onder druk gezet voor de aanstaande Clásico.

Sevilla deelt Real eerste dreun uit in aanloop naar Clásico

Rafa Benítez hield Karim Benzema buiten de selectie bij Real. De Fransman werd deze week in staat van beschuldiging gesteld in een afpersingszaak, maar wel kon de manager weer beschikken over het aanvallende geweld van James Rodríguez en Gareth Bale. Vooral laatstgenoemde was in de openingsfase van het duel in positieve zin erg aanwezig voor een sterker Real.

Het was echter een andere speler die zijn rentree opluisterde met een doeltreffend hoogstandje. Sergio Ramos zette Real met een fantastische omhaal (foto boven) op voorsprong, maar daarmee begon tevens de ellende voor de bezoekers. Bij zijn val blesseerde de Spaanse international zich aan zijn linkerschouder, waaraan hij eerder dit seizoen ook al geblesseerd was. Onder een hels fluitconcert ging hij vroegtijdig naar de kant tegen zijn oude club.

Dat de defensieve organisatie daarna even wat minder was, bleek even later bij een hoekschop van Sevilla. Nadat de bal was doorgeschoten, trapte Ciro Immobile geheel vrijstaand vanuit een moeilijke hoek binnen. De Italiaan, gehuurd van Borussia Dortmund, vierde zijn eerste competitietreffer namens Sevilla uitbundig en leek daarmee ook het vuurtje aan te wakkeren bij de thuisclub. Die had zich daarna duidelijk ten doel gesteld om Real de eerste competitienederlaag dit seizoen aan te smeren.

Ciro Immobile schreeuwt het uit na zijn eerste competitietreffer in dienst van Sevilla.
Ciro Immobile schreeuwt het uit na zijn eerste competitietreffer in dienst van Sevilla.

Onder impuls van Yevhen Konoplyanka zocht Sevilla de aanval, wat werd beloond met twee treffers. Eerst zette de Oekraïner een dubbele één-twee op en schoof Ever Banega de 2-1 binnen. En op het moment dat Real eindelijk weer een vuist leek te kunnen maken, knikte invaller Fernando Llorente op aangeven van Mariano kiezelhard de 3-1 in de kruising.

Cristiano Ronaldo, die vorig seizoen met drie fraaie treffers nog bijna buitenaards presteerde in deze wedstrijd, kwam nauwelijks in het stuk voor. Een pegel naast het doel was een van zijn weinige wapenfeiten. Tekenend waren de irritaties op zijn gezicht na een volstrekt mislukte poging van randje zestien. Ook raakte de Portugees de bal niet goed na een wippertje van James en werd een inzet van Casemiro gered voordat James in de extra tijd de eindstand bepaalde.

Barcelona staat nu drie punten voor op De Koninklijke in aanloop naar het onderlinge duel dat direct na de interlandbreak gepland staat in Santiago Bernabéu. De ploeg van Benítez moet nu een goed resultaat neerzetten in de Clásico om niet vroegtijdig al achterop te raken bij de Catalaanse rivaal. Sevilla, dat thuis ook Barcelona al versloeg, staat in de middenmoot en heeft op korte termijn geen uitzicht om een rol van betekenis te spelen bovenin de Primera División.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.