Neymar en Suarez zetten Real en Ronaldo onder druk

Reacties

Neymar en Luis Suarez hebben hun indrukwekkende reeks in de Primera División voortgezet. Mede daardoor heeft Barcelona op eigen veld geen steek laten vallen tegen Villarreal (3-0).

Neymar en Suarez zetten Real en Ronaldo onder druk

In de laatste wedstrijd voor El Clásico over twee weken tegen Real Madrid verwelkomden de Catalanen aanvoerder Andrés Iniesta na een hamstringblessure terug in de basis. Lang had de thuisclub moeite met de gedeelde nummer vier van de ranglijst, maar na een uur werd het verzet van de bezoekers gebroken door Neymar.

Neymar en Suarez maakten tot vandaag samen de laatste veertien doelpunten van Barcelona in competitieverband. Maar na de goal van de Braziliaan tekende Suarez vanaf de stip - hij benutte zijn eerste penalty in het shirt van Barcelona - ook voor de zestiende en maakte Neymar vijf minuten voor tijd nummer zeventien in die serie. En wat voor een, want met ogenschijnlijk speels gemak draaide hij zich voorafgaand aan de 3-0 al hooghoudend vrij.

Door de overwinning zet het elftal van Luis Enrique niet alleen Real onder druk, dat later op de avond de drie punten achterstand hoopt goed te maken op bezoek bij Sevilla, maar is Cristiano Ronaldo tevens op achtervolgen aangewezen op de topscorerslijst. Neymar (elf treffers) en Suarez (negen) zijn de Portugees (acht) inmiddels allebei gepasseerd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.