PSV verliest bij afscheid Advocaat, rood Van Bommel

PSV heeft het seizoen op bezoek bij FC Twente in mineur afgesloten. In de laatste wedstrijd van trainer Dick Advocaat als coach van de Eindhovenaren bleek Twente, dat al zeker was van deelname aan de play-offs om Europees voetbal, te sterk: 3-1. Mark van Bommel liep door twee gele kaarten tegen een rode kaart aan.

PSV verliest bij afscheid Advocaat, rood Van Bommel

Met Oscar Hiljemark als vervanger voor de niet geheel fitte Kevin Strootman begon PSV tegen Twente, bij wie Sander Boschker (42) het doel verdedigde, in de wetenschap dat de tweede plaats op basis van een veel beter doelsaldo dan Feyenoord al binnen was. Drie dagen na de verloren bekerfinale was ook te zien dat er weinig meer op het spel stond voor PSV.

Al na drie minuten was het 1-0 voor Twente. Bij een snelle ingooi van Dusan Tadic kon Luc Castaignos opstomen en vanaf de rechterflank het zestienmetergebied van PSV met de bal aan de voet inlopen. Zijn harde en lage schot was doelman Boy Waterman te machtig. Diezelfde Waterman stond in de 27ste minuut met een belabberde uittrap aan de basis van de 2-0 van FC Twente. Leroy Fer kon de bal simpel bij de geheel vrijstaande Nacer Chadli bezorgen. De Belg schoot hard raak.

Omdat Castaignos in zijn eigen zestienmetergebied een overtreding maakte op Atiba Hutchinson kon PSV nog wel terugkomen in de wedstrijd. Dries Mertens produceerde vanaf de penaltystip zijn zestiende competitiedoelpunt. Op dat moment had de ongelukkige Waterman al geblesseerd plaats gemaakt voor Przemyslaw Tyton, die met een schitterende redding Tadic nog van scoren hield.

Direct na rust vergrootte Chadli het leed bij PSV. Met een prachtige balaanname liet hij Hutchinson achter zich en kon Willem Janssen met een intikker de score opvoeren naar 3-1. Daar bleef het bij in Enschede, maar Mark van Bommel vestigde de aandacht nog op zich.

In de 350ste Eredivisiewedstrijd van Van Bommel kreeg hij twee gele kaarten voor twee schandalige overtredingen. In minuut zeventig verliet de aanvoerder met gebogen hoofd het veld.

PSV besloot het seizoen zo teleurstellend. Wel is de Eindhovense ploeg tweede met zeven punten achterstand op landskampioen Ajax. Feyenoord heeft evenveel punten, maar een minder doelsaldo. Twente gaat als nummer zes de play-offs in.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen