Advocaat geeft bij afscheid PSV'ers rust voor Jong Oranje

Voor Dick Advocaat komt er zondag op bezoek bij FC Twente een einde aan zijn tweede tijdperk als trainer van PSV. De coach van de Brabanders greep dit seizoen naast de landstitel en liep donderdag in De Kuip ook nog de KNVB-beker mis door met 2-1 te verliezen van AZ. Phillip Cocu zal vanaf volgend seizoen het stokje overnemen van Advocaat.

Advocaat geeft bij afscheid PSV'ers rust voor Jong Oranje

Het is nog onzeker of Kevin Strootman zondag in Enschede zal aantreden. 'Kevin heeft vandaag niet meegetraind. Hij heeft de laatste weken wat pijntjes, of dat voldoende is moeten we zaterdag even bekijken.' Jeremain Lens heeft vanwege zijn schorsing mogelijk ook al zijn laatste duel voor PSV gespeeld.

'Uiteraard overheerst de teleurstelling bij mij en dat vond de groep ook. We hebben de Super Cup, we zijn tweede geworden en spelen dus voorronde Champions League en we hebben de finale van de KNVB beker gehaald. Maar we wilden het hoogste en dat hebben we niet waar kunnen maken', aldus Advocaat, die zijn spelers wel oproept op een waardige manier af te sluiten.

Advocaat: 'Een prachtig veld, een prachtig stadion, maar de spelers moeten wel willen. Als je daar drie punten had moeten halen is het wat anders, maar het is nu gespeeld. Daarna krijgt een aantal spelers al vrij omdat ze een week later waarschijnlijk worden geselecteerd voor Jong Oranje.'

MaherAdvocaat kreeg tijdens de persconferentie ook de nodige vragen over het transferbeleid van PSV. De ervaren coach vindt het nog steeds jammer dat AZ-dirigent Adam Maher, die donderdag in de bekerfinale scoorde en uitblonk, niet in de winterstop de overgang naar PSV maakte.

'Ik had het gevoel dat wij hem in de winter moesten halen. In de zomer weet je dat Ajax zich ook zal melden als gegadigde', legt Advocaat uit. 'Dat heb ik ook aangegeven bij de club.' Uiteindelijk moest Advocaat genoegen nemen met de komst van middenvelder Oscar Hiljemark. 'Met alle respect voor Oscar. Hij heeft echt wel toekomst bij PSV, maar Hiljemark was geen prioriteit. Met dat geld had je wat anders moeten doen.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen