Ook Schreuder bij acht uitverkorenen trainerscursus

Alfred Schreuder kreeg goed nieuws van de belangenvereniging voor coaches in het betaalde voetbal (CBV). De interim-trainer van FC Twente is toegelaten tot de cursus Coach Betaald voetbal.

Ook Schreuder bij acht uitverkorenen trainerscursus

Aangezien hij op dit moment niet over de juiste papieren beschikt, is Michel Jansen op papier de eindverantwoordelijke bij FC Twente. Schreuder is een van de acht trainers die te horen kregen dat zij toegelaten zijn voor de cursus Coach Betaald voetbal.

Ook Arno Arts (geen club), Dennis Demmers (Go Ahead Eagles), Dennis Haar (AZ), Edwin Hermans (MVV Maastricht), Henk de Jong (SC Cambuur), John Stegeman (Heracles Almelo) en Maarten Stekelenburg (AFC) werden toegelaten voor de pilot-opleiding, die de KNVB Academie dit jaar introduceert.

'In deze pilot wordt op basis van de laatste (internationale) kennis en inzichten met een relatief kleine groep trainer-coaches op een aantal onderdelen van de cursus nader ingegaan', meldt de KNVB. 'Zo is er in deze cursus meer aandacht voor de specifieke ervaringen en capaciteiten van de trainer-coach en worden er leerdoelen opgesteld die passen bij de competenties die een trainer-coach moet ontwikkelen.'

'De pilot moet bijdragen aan de kwaliteit van de reguliere cursus Coach Betaald voetbal die in het seizoen 2014/15 opnieuw zal plaatsvinden. De pilot gaat eind mei 2013 van start en loopt tot mei 2014. Deelnemers die aan de gestelde examenvoorwaarden voldoen, ontvangen aan het eind van de cursus het officiële diploma Coach Betaald Voetbal en bijbehorend UEFA Pro diploma.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen