PSV sinds 2005 zonder winst op bezoek bij FC Twente

In de aanloop naar de 34ste en laatste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zondagmiddag staan FC Twente en PSV tegenover elkaar in de Grolsch Veste.

PSV sinds 2005 zonder winst op bezoek bij FC Twente

FC TWENTE - PSV

FC Twente slaagde erin om dertien keer te winnen in eigen huis van PSV. De Eindhovenaren gingen vijftien keer met de zege aan de haal in Enschede. Achttien keer was er geen winnaar.

PSV won voor het laatst op 29 oktober 2005 (0-1) in Enschede (doelpunt Ibrahim Afellay). De zes uitbeurten daarna kwamen de Brabanders niet meer tot winst.

FC Twente verloor op 10 maart (thuis van Vitesse met 0-1) zijn laatste wedstrijd. Inmiddels is de ploeg zeven duels zonder nederlaag.

PSV nam dit seizoen de meeste hoekschoppen, namelijk 224.

De spelers van PSV stonden dit seizoen het vaakst buitenspel, namelijk 105 keer.

PSV ondernam dit seizoen de meeste doelpogingen. De Brabantse ploeg nam 548 keer het vijandelijke doel onder vuur. Een gemiddelde van 16,61 per wedstrijd.

De ploeg van Dick Advocaat is ook de meest efficiënte ploeg in de Eredivisie. Van de 548 pogingen werden er namelijk 102 omgezet in een treffer. Een percentage van 18,61 procent.

Ola Toivonen maakte tegen NEC de honderdste treffer van PSV dit seizoen. De Zweedse middenvelder is na René van der Gijp (in 1985/86), Wim Kieft (1987/88) en Chris van der Weerden (1999/00) de vierde PSV'er die deze mijlpaal slechtte.

Indien Mark van Bommel speelt dan is dat zijn 350ste wedstrijd als prof in het Nederlandse competitievoetbal: 153 duels voor Fortuna Sittard en de overige voor PSV.

Vorig seizoen eindigde het duel in Enschede in 2-2. PSV’er Kevin Strootman kreeg in die wedstrijd rood.

In zijn laatste dertien uitwedstrijden scoorde PSV minimaal een keer. Het incasseerde echter ook telkens minimaal een doelpunt in zijn laatste twaalf uitbeurten.

Thuisbeurten meegerekend scoorde PSV in al zijn laatste 28 wedstrijden.

Dries Mertens gaf dit seizoen de meeste assists, namelijk zeventien. De PSV-aanvaller weet FC Twente-aanvaller Dusan Tadic met veertien assists als tweede achter zich.

PSV is de meest productieve ploeg in de slotfase. De Brabanders produceerden in het laatste kwartier van de wedstrijd 31 doelpunten.

Samen met Sander Duits van RKC Waalwijk ontving PSV'er Mark van Bommel de meeste gele kaarten dit seizoen, namelijk negen. <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Willem van Beeren, Ramon Min en Jasper Steppé
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's