PSV klaagt Rubin Kazan aan bij FIFA

Reacties

PSV stapt naar de FIFA inzake de afgeketste transfer van Tim Matavz naar Rubin Kazan. De Brabanders eisen een schadeloosstelling van de Russische subtopper.

PSV klaagt Rubin Kazan aan bij FIFA

PSV en Rubin kwamen in februari een transfersom van ongeveer acht miljoen euro overeen voor Matavz. Alles leek in kannen en kruiken, totdat de Russische club stelde dat er problemen aan het licht waren gekomen bij de medische keuring van de Sloveense spits. De knie van Matavz zou niet helemaal in orde zijn en naar aanleiding daarvan blies Rubin de deal af.

Volgens de Brabantse club was er echter al sprake van een gesloten deal. 'Eerst hebben wij Rubin daar zelf op aangesproken, maar tevergeefs', aldus een zegsman van PSV tegen Voetbal International. 'Vervolgens wilden we de zaak laten bemiddelen door de ECA (European Club Association, red.), maar daar werkte Rubin niet aan mee. Daarom hebben we nu de FIFA ingeschakeld.'

Doel van de rechtsgang is een schadeloosstelling van Rubin. 'Er was namelijk sprake van een rechtsgeldige transferovereenkomst', vervolgt de zegsman. Eerder spande Matavz al een rechtszaak tegen de Russische club aan vanwege het afketsen van de deal. (Reon Boeringa)

Je vragen stellen aan onze clubwatchers? Dat kan via VI Premium! Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.