Matavz naar München voor medische keuring Rubin Kazan

Reacties

De miljoenentransfer van Tim Matavz (24) naar Rubin Kazan is een stap dichterbij gekomen. De aanvaller van PSV is naar München afgereisd, waar hij een medische keuring van twee dagen zal ondergaan.

Matavz naar München voor medische keuring Rubin Kazan

Als de Sloveen dat doorstaat en PSV en Rubin Kazan handelen ook de laatste formaliteiten af, dan staat niets de overgang van de spits meer in de weg. PSV heeft de gevraagde bankgarantie nog niet binnen, maar heeft wel een goed gevoel over de kredietwaardigheid van de Russische club. Matavz zal na een definitief akkoord doorreizen naar Spanje, waar Rubin op trainingskamp is.

Matavz mocht zaterdagavond tijdens het duel met FC Twente als invaller nog zijn laatste minuten voor het met 3-2 winnende PSV maken. Daardoor blijft hij dit seizoen voor de hoofdmacht van PSV steken op twee treffers in elf optredens.

Rubin Kazan ziet in Matavz de opvolger van José Salomón Rondón, die de Russische club onlangs voor liefst achttien miljoen euro aan Zenit Sint-Petersburg verkocht. Zodoende klopte de ploeg met een miljoenenbod aan bij PSV.

Hoewel de Eindhovenaren geen vervanger meer kunnen halen, besloot technisch manager Marcel Brands overstag te gaan. 'Want in de zomer kunnen we zoveel geld waarschijnlijk niet krijgen', vertelde hij eerder al.

Matavz kwam in  de zomer van 2011 over van FC Groningen. In zijn tijd in Eindhoven maakte hij in 98 officiële duels 44 doelpunten. Eerder was hij ook actief voor FC Emmen en in zijn vaderland. Overigens zal ook FC Groningen profiteren van de transfer. Vanwege een doorverkooppercentage zullen de noorderlingen 130.000 euro bijgeschreven krijgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.