PSV overweegt in te gaan op bod Rubin Kazan voor Matavz

Reacties

Rubin Kazan heeft PSV opnieuw benaderd om Tim Matavz naar Rusland te halen. Waar het eerder nog om een huurovereenkomst ging, heeft technisch manager Marcel Brands ditmaal een miljoenenbod op de Sloveense spits ontvangen.

PSV overweegt in te gaan op bod Rubin Kazan voor Matavz

'Ze hebben ons vandaag laten weten dat ze Matavz willen kopen', vertelt Brands aan Voetbal International. 'De eerste indicatie is dat het om heel veel geld gaat, wij moeten nu de afweging maken of we dit sportief kunnen opvangen.'

Rubin Kazan ziet in Matavz de opvolger van José Salomón Rondón, die de Russische club afgelopen vrijdag voor liefst achttien miljoen euro aan Zenit Sint-Petersburg verkocht. Het stelt PSV voor een dilemma, omdat het met Jürgen Locadia slechts één andere echte centrumspits in de selectie heeft.

Toch overweegt Brands in te gaan op het miljoenenbod. 'Want in de zomer kunnen we zo veel geld waarschijnlijk niet krijgen', aldus de beleidsbepaler van de Eindhovenaren, die door het sluiten van de transfermarkt pas na dit seizoen een vervanger kunnen halen voor Matavz.

De situatie waarin Rubin Kazan PSV brengt, heeft heel gelijkenissen met die van vier jaar geleden. Destijds kaapte Zenit Sint-Petersburg Danko Lazovic weg uit het Philips Stadion. Destijds ging dat ten koste van de titelaspiraties, nu strijdt de ploeg van trainer Phillip Cocu nog slechts om Europees voetbal.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.