Ruiz inzetbaar tegen FC Twente: 'Licht op groen gegaan'

Reacties

PSV-trainer Phillip Cocu kan zaterdag thuis tegen FC Twente beschikken Bryan Ruiz. De huurling van Fulham en voormalig speler van de Tukkers is hersteld van een bovenbeenblessure en trainde vrijdag mee met de selectie.

Ruiz inzetbaar tegen FC Twente: 'Licht op groen gegaan'

'Het gaat beter met Ruiz. Hij heeft na de training een test gedaan en het licht is op groen gegaan', zegt Cocu over de aanvaller tijdens het wekelijkse perspraatje. Of de Costa Ricaan ook aan de aftrap verschijnt is niet bekend. Behalve Ruiz zit ook Tim Matavz in de wedstrijdselectie, terwijl de Sloveense spits mogelijk op korte termijn vertrekt naar Rubin Kazan. In Eindhoven kan Matavz niet op een basisplaats rekenen.

Datzelfde geldt op dit moment ook voor Adam Maher. Na de nipte zege op SC Cambuur (2-1) lijkt Oscar Hiljemark ook tegen FC Twente de voorkeur te krijgen boven Maher. 'Ik heb aangegeven dat ik tevreden was over manier waarop Oscar taken heeft uitgevoerd', laat Cocu daarop weten.

In tegenstelling tot het midweekse duel in Leeuwarden kan Cocu tegen Twente geen beroep doen op de geschorste Karim Rekik. Zonder de centrale verdediger treft PSV titelkandidaat FC Twente. Een lastige klus volgens Cocu.

Toch ziet de voormalige assistent-trainer van Oranje kansen tegen de achtervolger van koploper Ajax. 'FC Twente is een voetballende ploeg, dus wellicht is er ruimte om ook meer zelf aan voetballen toe te komen. Het is zaak om de wisselvalligheid achter ons te laten. Daar heb ik nog steeds alle vertrouwen in, want ik zie dat de spelers bereid zijn om te knokken voor elkaar.'

Hulp
Cocu maakte vrijdag ook bekend dat hij tot het einde van dit seizoen wordt bijgestaand door Guus Hiddink. De relatief onervaren trainer van PSV heeft in overleg met de directie besloten om Hiddink toe te voegen aan de technische staf. De 67-jarige Hiddink was zelf trainer van PSV in de periodes 1987-90 en 2002-06. Hij won toen onder meer zes landstitels, vier KNVB-bekers en de Europa Cup I.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.