Weerzien met oude liefde Twente in gevaar voor Ruiz

Reacties

Het meespelen van Bryan Ruiz in de topper tegen FC Twente, de club waarmee hij in 2010 kampioen van Nederland werd, is hoogst onzeker. De huurling van Fulham laat donderdag een MRI-scan maken van zijn bovenbeen en ontbrak om die reden op het trainingsveld van PSV.

Weerzien met oude liefde Twente in gevaar voor Ruiz

Trainer Phillip Cocu heeft tot dusver weinig profijt gehad van zijn aanvallende versterking. De 28-jarige aanvaller wordt tot het einde van dit seizoen gehuurd van de Londenaren, maar speelde sinds zijn komst in januari pas twee competitieduels. Ruiz moest verstek laten gaan tegen RKC (2-0 nederlaag) en SC Cambuur (2-1 zege). Ook het weerzien met zijn oude werkgever is nu in gevaar.

De Costa Ricaan bewaart mooie herinneringen aan zijn tijd in Enschede. 'Bij FC Twente heb ik in twee jaar vier prijzen gewonnen. Met het elftal van toen hebben wij als spelers zo veel mooie momenten in onze carrière bij FC Twente beleefd. Ik heb veel voor het team betekend, maar het elftal ook voor mij', zegt Ruiz op de clubwebsite.

Ruiz vertrok in de zomer van 2011 naar Londen, maar wist daar nooit echt door te breken. 'Trainer René Meulensteen wilde vechtvoetbal spelen en dat is niet mijn spel. Ik moet het van mijn talent hebben', zei hij eerder tegenover Voetbal international over de huidige manager van Fulham.

Om het WK niet in gevaar te brengen besloot hij een nieuwe uitdaging aan te gaan. De keuze viel op PSV, maar had net zo goed FC Twente kunnen zijn. 'Als Twente had gebeld, had ik geen nee kunnen zeggen', aldus Ruiz. 'Bij die club heb ik mijn beste periode als voetballer gekend. Dat zal ik nooit vergeten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.