Matavz ontbreekt tegen Heracles door transferperikelen

Reacties

Tim Matavz zal het thuisduel van PSV met Heracles Almelo vrijdag niet van dichtbij meemaken. De Sloveense spits leek voor acht miljoen euro op weg naar Rubin Kazan, maar de medische keuring bracht een kink in de kabel.

Matavz ontbreekt tegen Heracles door transferperikelen

Matavz onderging in München uitgebreide onderzoeken, die uiteindelijk ook problemen aan het licht brachten. Er waren nog sporen zichtbaar van de knieoperatie die de 25-jarige aanvaller in november onderging, maar waarvan hij inmiddels volledig hersteld is. Matavz heeft zijn eerste speelminuten voor PSV er alweer opzitten.

Desondanks is het plotseling onduidelijk of Rubin Kazan in Matavz nog wel de opvolger van de aan Zenit Sint-Petersburg verkochte José Salomón Rondón ziet. 'Dat is inderdaad een moeilijke situatie, voor zowel Tim als voor PSV', zegt coach Cocu op de clubwebsite over de transferperikelen. 'Gezien de ontwikkelingen is het daarom niet verstandig om hem op te nemen in de selectie. Na het weekeinde hopen we op meer duidelijkheid.'

Mocht Matavz alsnog vertrekken, dan vangt PSV ondanks het sluiten van de transfermarkt in West-Europa alsnog een flinke som geld voor de in 2011 van FC Groningen overgenomen spits. Wel moeten de Eindhovenaren het seizoen dan afmaken met maar één echte centrumspits in de selectie: Jürgen Locadia.

Tegen Heracles kan Locadia in ieder geval in actie komen. De twintigjarige aanvaller was deze week ziek, maar trainde donderdag weer volledig mee. Ook Fulham-huurling Bryan Ruiz heeft zijn conditionele problemen volgens Cocu achter zich gelaten. 'Ik merk dat hij zich steeds vrijer en sterker voelt na zijn blessure.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.